Disclaimer | Author | Contact


Monday, December 31, 2012

1st New Year Giveaway by SD

Mieza S | 12/31/2012 10:00:00 PM | 2Comments |

nak join? click --> S I N I


ramai-2 serbu first giveaway yang dianjurkan. ni  fist  GA paling ohsem doe.
ye r. nak kene like + follow  blog + follow twitter sikit punya banyak -_-
na printscreen memang xdapat lah. akibat lappy yg banyak sgt virus. memang ta dapat na 
save pape fail. so redha jela. :( 
apepon dah join GA ni dengan selamat.
mintak-2 ada gak la yang kene :) 

Sunday, December 30, 2012

Segmen : Terjah Tahun Baru AisyahHumaira

Mieza S | 12/30/2012 08:32:00 PM | 30Comments |

nak join? click --> S I N I

Friday, December 28, 2012

Jom Join Segmen Khas Rakan Bloglist Oh Gosip Artis dan Menang RM50

Mieza S | 12/28/2012 12:09:00 AM | 2Comments |

nak JOIN? click --> S I N I

done follow + like :)





Thursday, December 27, 2012

Giveaway Aisya Dan Dyana

Mieza S | 12/27/2012 01:09:00 PM | 0Comments |

nak join? click --> S I N I

Limited Edition GiveAway by Dysha Sahhir

Mieza S | 12/27/2012 12:57:00 PM | 2Comments |

nak join? click --> S I N I

Wednesday, December 26, 2012

Segmen : Short Segmen By Amer Amirah

Mieza S | 12/26/2012 06:50:00 PM | 0Comments |

nak JOIN? click --> S I N I

tag : mangsa

Segmen "Aku ini Seorang Blogger

Mieza S | 12/26/2012 06:19:00 PM | 4Comments |

nak join? click --> S I N I

Bloglist dan BlogReview By BudakVanilla

Mieza S | 12/26/2012 06:07:00 PM | 5Comments |

na join? click--> S I N I

done folloe !


done folow !




Tuesday, December 25, 2012

Segmen : Review Blog By Fateha Halim"

Mieza S | 12/25/2012 11:01:00 PM | 1Comments |


Syarat-syarat :

  Wajib follow blog teha.

suda follow blog  aOk :) 


  Tolong click Sini , sini , sini dan siniTunggu sampai habis loading. Tolong JUJUR, tak 
perlu print screen. Kalau nak buat juga lagi teha suka :)

siap! agak letih menuggu loading yang lamanya . :(
nasib-2 da selesai. alhamdulillah.


  Buat satu entry tentang "Segmen : Review Blog By Fateha Halim" bersertakan banner tu dan pastikan awak link kan ke blog ni. 

done entry :) + backlink
nak join : click --> S I N I


  Tag ? No need but it's up to you whether you wanna put it or not.

  Tinggalkan link entry tentang segmen ini di comment box, bukan link blog anda. Di cbox tidak akan diterima sama sekali.


done! 

p/s : segmen pertama yang kecik join selepas rest lama dari menyertai mana-2 program yang berlangsung dalam dunia blog.




Songsang

Mieza S | 12/25/2012 11:26:00 AM | 7Comments |
Assalamualaikum kepada semua pembaca-2 yang dikasihi dan dirahmati Allah sekalian. *macam banyak je yang nak bace blog haku -__- . Nampak sangat permainannya kat situ. Pada pagi yang serba amat kebaikan cuacanya, maka kecik pon bukak lembaran baru lalu memulakan post.

Agak terkial-kial nak memulakan penaipan (kata dasar awal : taip) , terfikir-fikir tajuk yang paling sesuai. Takut-takut ada yang terkecik hati pulak. Tapi apa pun tajuk ni memang tak ada kena mengena sama ada yang masih bernafas atau pun telah dimamah tanah :)

Sebenarnya kecik cuma nak promote hasil karya sahabat kecik. Beliau juga merupakan seorang blogger. Dah lama mungkin berkecimpung dalam dunia blogging cuma namaya masih tak segah "YUYU ZULAIKHA" si rama-rama comel. Beliau masih lagi ingin memulakan tapak. Sama macam kecik juga :) Masih newbie lagi.

Akid ni ada bakat dalam penulisan skrip. Cita-cita dia nak jadi seorang pengarah filem. Insyaallah. Doakan sahabat kita ni. Okay, tajuk story nya "Songsang" . Mengisahkan tentang pergolakan remaja di alam persekolahan. AMARAN : CERITA INI TIDAK ADA KENA MENGENA DENGAN SESIAPA HANYA WATAK-2 DI AMBIL DARI ORANG TERDEKAT UNTUK MEMUDAHKAN JALAN CERITA. Nak tahu lebih lanjut, ? Maklung lah kecik ta reti sangat na buat sinopsis sendiri dalam masa yang serba singkat -__- Cerita ni dalam bentuk PDF, so korang kenalah download untuk tahu kisah nya. Seriosly, kecik memang peminat novel. So sedikit sebanyak kecik baca, kecik kasi thums up lah. cerita yang dibawa , cara penulisan, ringkas bergaya. Dan mudah difahami.



Selamat membaca.
Sekian saja entri busuk kali ini dan terima kasih kerana singgah :) 


Keling Murtad

Mieza S | 12/25/2012 03:01:00 AM | 3Comments |
Kecik tak tahu lah dah kenapa kecik tak tidur-2 dari tadi. Serios ngantuk. Padahal semalam penat sangat kemas rumah disebabkan air bah yang melimpah dalam rumah. Treett, lepas je kecik balik rumah, kampung pulak banjir. Mak aihh. 3 jam hujan, bandor terus dilanda bah. Sedangkan sebelum tu baru je lepak-2 dengan ayah , atuk, makcik, adik-2 kat tapak "fear factor" di Teluk Cempedak. Alaaa yang ada Aaron Aziz tu. *gojez!

Takpe. yang penting, aku dah selamat sampai rumah meskipun ayah hanyalah bawak kereta dalam kelajuan selaju kura-2 berlari. Maklumlah, tiba-2 je gear kereta rosak. Ape adehal. Kecik tak peduli pOn. Sebab not my business. Kecik tak tahu apa-2 pon pasal kereta.Kecik tau, kecik masuk kereta, pasang air cond, kecik tido. Heee, kesopanan kecik terserlah ye disitu.

Berbalik kita kepada tajuk diatas "Keling Murtad" . Disebabkan kebosanan kecik yang melampau-lampau tahap lava meletus kat Gunung-2 yang disahkan masih aktif tahap berapinya. Maka, kecik hanya menunggu dearest sahabat ngapdate status di facebook jela. Keje nye like sampai lebam. Sampai facebook tu bosan lalu mengeluarkan kata-2 yang agak mengecik kan hati kecik yang kecik ni -_________-


okayy, memang dah menyimpang jauh. Maka dipendekkan cerita ada mamat kacak ni post pasal keling murtad. Tergamam ta tergamam la aku baca status dia yang agak rasa macam nak bakar dia ngan api yang diambil dari neraka yang kepanasannya yang masih asli tanpa disejukkan. *Sumpah! Nak kata meluap-lupa tu tak adalah kan. Tapi kita kan Islam. Memperjuangkan hak sebagai seorang Islam itu kan dituntut dalam agama.

Sedangkan membunuh cicak pun dikira sunat. Hadis nabi :


Daripada Abu Hurairah RA katanya Rasulullah SAW bersabda: Sesiapa yang membunuh cicak dengan satu pukulan baginya seratus kebajikan, jika dua pukulan baginya tidak sebagaimana yang pertama dan jika tiga pukulan tiada baginya sebagaimana dua pukulan.(HR Muslim)

Dari Ummu Syarik radhiallahu ‘anha; Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallammemerintahkan untuk membunuh cicak. Beliau menyatakan, “Dahulu, cicak yang meniup dan memperbesar api yang membakar Ibrahim.”
(HR. Muttafaq ‘alaih). 

Maka, berbalik kita pada keling murtad tadi. Bagi sesiapa sahaja umat islam tidak kira sembahyanag atau tak, jika agama kita dipermainkan lantas kita akan bersama-2 menentang apa yang dipermainkan. Betul tak?

~Adlin 


Adlin yang bermaksud "KEADILAN" . Tetapi apa yang dilihat sekarang dia hanya menghancurkan. Kecik tiba-tiba malu dengan dia. Sebab dia wanita yang kekuatan fizikal dan mentalnya sangat kuat untuk menanggung segala cacian dan makian dari sang sahabat yang ingin dia berubah. *kasar bahasa* 











-________- , dah tataw nak buat muka apa lagi untuk menunjukkan kebiadapan beliau. Semoga Allah memberi hidayah pada beliau. Sebab tak guna kita maki hamun ciptaan Allah yang memang tak pernah reti bahasa. Hanya doa je yang mampu kita salurkan agar hatinya terbuka menerima Allah. Kecik bukan Mak Jemah yang kerjanya menyampaikan fitnah, tapi hanya ingin berkongsi sekadar peringatan dan pengajaran dalam kehidupan yang dilalui. Sekian saja entry busuk kali ini

Terima kasih kerana singgah :) 


Monday, December 24, 2012

Masjid Khas Untuk Gay Akan Dibuka

Mieza S | 12/24/2012 03:26:00 PM | 3Comments |

Sebuah masjid khas untuk kaum gay atau homoseksual akan dibuka di Perancis bagi memudahkan golongan ini beribadah di masjid. Pengasas masjid ini bahkan berharap akan dapat melangsungkan pernikahan sesama jenis di masjid tersebut.

Pengasasnya, seorang lelaki bernama Mohammed Ludovic Lutfi Zahed yang berasal dari Algeria, namun sudah lama tinggal di Perancis berhasrat untuk mendirikan masjid tersebut sebelum hujung tahun ini. Zahed mengakui dirinya sebagai lelaki homoseksual.


Lokasi masjid ini berada di dalam kompleks biara Buddha tempatan. Tujuan Zahed membuka masjid khas kaum gay ini sebagai alternatif masjid konvensional, yang seringkali menjadi tempat ibadah dengan suasana yang dikatakan penuh intimidasi bagi lelaki gay.

“Di dalam masjid biasa, wanita perlu duduk di belakang dan mengenakan penghadang dan lelaki gay takut akan serangan lisan mahupun fizikal,” tutur Zahed kepada akhbar Turki, Daily Hurriyet dan diterbitkan oleh International Business Times.

“Setelah melaksanakan ibadah Haji, saya menyedari bahawa masjid bagi kaum gay merupakan suatu yang diperlukan bagi kaum muslim yang gay, yang ingin melakukan solat,” tambah lelaki yang telah pun berkahwin dengan pasangan gaynya, iaitu Qiyam al-Din yang berasal dari Afrika Selatan.


Zahed juga menceritakan serba sedikit pengalaman hidupnya kepada wartawan Daily Hurriyet . Zahed mengakui pada mulanya dia sengaja menekan perasaan homoseksualnya kerana Islam.

“Ketika saya berusia 12 tahun, saya mulai mempelajari Islam dan melakukan solat. Pertama, saya sangat terkesan oleh Salafist di Algeria, tetapi kemudian saya menjauhi mereka kerana serangan ganas yang mereka lakukan. Setelah malam pertama saya dengan lelaki, saya menyedari bahawa saya homoseksual. Saya menyedari bahawa saya menekan perasaan saya sendiri dengan bantuan Islam,” terangnya.

Zahed menambah, dalam masjid khas untuk kaum gay ini, baik wanita mahupun lelaki dibenarkan untuk solat bersama tanpa adanya pemisahan tempat.

Ketika ditanya apakah perkahwinan sejenis akan dilangsungkan di masjid itu, Zahed menjawab: “Kami akan mulai dengan solat-solat Jumat, namun kami akan menganjurkan majlis pernikahan setelah itu.”


# sumber : gilaping




Alpha Lipid SD II

Mieza S | 12/24/2012 02:19:00 PM | 0Comments |

.
Produk 1 :
.
Alpha Lipid™ + SDII™ (NEW FORMULA)
(Program Lengkap Pengurusan Berat Badan)



Harga Ahli : RM 150.00
(Harga Pasaran : RM 180.00)
(Harga Promosi : RM 170.00)









Produk 2 :
.
Alpha Lipid™ LIFELINE™ 
(Program Nutrisi Tambahan Untuk Kesihatan Sekeluarga)


Harga Ahli : RM 150.00
(Harga Pasaran : RM 180.00)
(Harga Promosi : RM 170.00)





Alpha Lipid (the ultimate colostrum delivery system)
  • Alpha LipidTM Colostrum adalah colostrum gred tahap tertinggi dan paling banyak mengandungi imunoglobulin dan faktor-faktor pertumbuhan, berkubu dengan kompleks lipid dalam bentuk gangliosida dan fosfolipid.
  • Kesemua fosfolipid and gangliosida adalah penting dalam penggunaan akal fikiran dan pembangunan.
  • Gangliosida juga membantu melindungi perut daripada jangkitan dan penyakit. Gangliosida adalah komponen utama membran plasma pada semua sel manusia dan terutamanya dalam sistem saraf. Ia memainkan peranan penting dalam sel kepada pengiktirafan sel, pengisyaratan sel dan pertumbuhan sel. Dalam Alpha LipidTMColostrum, gangliosida adalah GD3. GD3 adalah mempengaruhi gangliosida dalam colostrum manusia. Gangliosids adalah kepentingan khas dalam perkembangan otak manusia sehingga mencapai umur lima tahun.






Untuk Keterangan Lebih Lanjut :
sila SMS/CALL pm / sms /call
Nanie ~ 0192549010




Tuesday, December 18, 2012

Pembedahan

Mieza S | 12/18/2012 09:49:00 PM | 0Comments |
Sumpah doe aku rindu sangat nak join contest, blogwalking blog-2 sahabat handai. Malangnya tak pernah berkesempatan. Masalahnya bila dah berkesempatan, aku pulak yang gedik takmo hupdate. Gedik toi. Semenjak aku amek MC dari berblogging, aku semakin malu dengan teratak sendiri. Idak tahu lah kenapakan? erkk.

Huh! Maaf merepek. Tadi aku ada appoiment dengan doktor kat hospital KL. Bismillahirrahmanirrahim. Aku tak tahu lah nak mula dari mana. Tadi aku g sane naik motor dengan mak aku. Aku merempit bhai. Hahaha. *opss sory. TerpOyo suudaaa. maap maap !

Lame doe kene tunggu. Mentang-2 mak aku bayar 5 ringgit Malaysia je. Hahha, Mengeluh sat jah. Tak sampai 5 minit pon. Aku teruskan sesi menaip aku. Aku dapat kertas kaler-2. Macam kat sekolah rendah dulu. Ok kenangan maaa. Nak tahu apa kertas tu tulis? *tayah tanya lah. memang aku nak kongsi dengan korang pon. heee :)

PAPER KUNING

1 - Persediaan sebelum pembedahan

*maklumat tentang pembedahan
(aku tataw pape. aku redha je. Sebab aku memang tanak amek peduli pon.) 
*keizinan untuk pembedahan
(erk, mereka setuju. disebabkan aku tak nak amek tahu, aku ikutkan je. -__-" )
*cara pemberian bius
(ni  tadi da jumpa doktor, mak aku bagi kebenaran untuk bius aku. aku diam je)
*persediaan mental
( ??.. ?? pasrah ) 
*faktor yang menambahkan risiko
(aku sihat kod. tak amek sebarang bahan yang membahayakan kesihatan)
*persediaan fizikal
(.. insyaallah) 
*persediaan di hospital
(ni belum terjadi, jadi aku tak pk pape pon pasal ni)
*sebelum masuk dewan pembedahan
*ketibaan di dewan pembedahan
(doakan aku guys. =) . thanxx ) 

PAPER HIJAU

2 - Penjagaan selepas pembedahan

Yang ni tak penting pon aku baca. Lagipon aku dah buang kertasnya. Tak de funtion apa pon aku baca. 

So, bermula esok, aku akan balik kampung, Selama seminggu. Mungkin dalam sebulan tak de cerita dari aku. Sebab lepas aku balik kampung, aku bizi dengan perkahwinan sepupu aku. Aku tidor uma dia. Lepastu sebelum pembedahan adalah dalam seminggu aku akan rehat kod. Heee, dok uma. Eh tak. Aku akan sebok dengan kerja. Balik malam. So, memang jarang sangat lah na online ke ape ke. Lau online pon tengok-2 je.

Nak mintak maaf kat semua kalau kecik ada buat salah kat korang-2. Maafkan kecik k? Lepastu, kepada siapa yang sudi lagi singgah teratak buruk kecik ni thanx sangat. Gila appriciate kat korang. Sebab sudi luangkan sedikit masa membaca catatan aku yang serba membosankan tahap fizikal. :) 

Paling special sekali, untuk SWEET PINKY. *maaf lame ta blogwalking blog aOk. After semua da selesai kecik bogwalking blog aOk eyh sayang :) . love u guys. 

doakan kecik taw. Assalamualaikum, Gudnyte. 


Sunday, December 9, 2012

S P M sudah tamat

Mieza S | 12/09/2012 11:54:00 AM | 4Comments |
Alhamdulillah. 6/12/2012 tamat la sudah segala gala yang berkaitan spm. Lambatnya aku habis kan? untunglah korang cepat. Hahah. Untunglah aku budak VOKASIONAL. :) Sebenarnya niat nak hupdate lama dah. Tapi rasa segan dengan teratak sendiri pulak. Tidak lah saya mengetahui mengapakah. Hahaha. Almaklum saja dah lama tak menjengah. Sihat ke idak aku pun tak ambik port. Bizi maaa. 

Lepas je habis paper, esok je aku bergegas menaiki KTM di batu 3, *tau tak kat ne? hahaa. sape tatau bengong :D. Aku beli tiket ke Klang. Sampai Klang aku dengan termanggu manggu mencari bas ke Kuala Selangor. Aku tataw la. Berapa kali aku pusing tempat yang sama. Malu woooo. Tapi dengan azam dan tekad, aku memfollow mak cik india tanpa segan silunya. Acah-2 buat muka ta segan, dalam hati menyumpah seranah sebab kenapa lah ada idea bodoh nak g KS naik bas. Hamek kaw. tu makan dia. 

Time nak lintas jalan, rasa segan dengan kereta yang lalu laju-2. takut kena langgar. Ambil insiatif mudah folow abang yang rambut kaler-2. aku tataw la dia orang indon ke nepal ke. Tapi dengan niat yang berkobar-2 nak jugak naik bas punya pasal. Sampai dalam bas aku duduk. Akhirnya abang ya rambut kaler-2 tuh duduk belakang aku. Dia on call. Ni lah peluang aku untuk taw dia orang pe. 

Kemain lagi aku tekap telinga kat cermin bas dengan harapan dapat dengar percakapan. *ah bodoh pulak bila ingat balik. Dengar macam melayu. Tapi, tah la. Lantak kaw. Sampai Kuala, aku g tesco. Jumpa si senget-2 yang comel dan cantik :) . Kitorang naik kereta EVO yang bunyi dia. zOoom zOom , macam kereta lumba. Semua eksited tengok kereta Ecah. *Bangga :) 

Dalam kereta tu Asilah asik buat lawak je. Terkentut seketika. *maaf. hahaa. Tapi mereka tak tahu pon. Sebab cuba amik port duduk paling sopan dan comel. Maka bunyi kentut dapat dikurangkan sedikit. Heeee. 
*Untungla habis paper terus merayau. Malas na cerita banyak, aku tempek je la gambar. Walaupun sikit. 


























Gambar second last ni aku edit sebab aku suka. Maap ler tepek "kekapas photographer" walaupun bukan aku yang amek gambor tu. heee. Tu aku punye sign name. *Maap kenapa yang berkenaan susah payah amik gambar tak comel aku. :)) , Terima kasih kepada Ecah Dollah , Daie , Fizie , Asilah (maaf tidak meletakkan penggunaan akak disitu yer. Untuk menampak kan si senget si senget nampak lebih muda dari saya <3 ). Lepak kat tempat parking taman alam nyaris-2 meragut jiwa wanita aku. hahah. Sebab kena kejar dengan monyet-2 bongok yang berkeliaran kat situ. Oh shi** . opsss. Sensor-2. 

7 haribulan aku dah start keje. Hari pertama. Takut? Kurang lah walaupun keseorangan tanpa si kawan baik. Hidup kan mesti diteruskan. Hari ni masuk hari ketiga. Lepasni aku kena pegang kaunter sorang-2. Mampos la abak hang. Takut duit syot. Aku yang kena. --' Whatever! hahaha. Tapi enjoy :) Okaylah aku nak pergi mandi ni. Pukul 1 aku masuk kerja. Babai sayang-2 sekalian. Terima kasih sudi membaca coretan saya. Kurang sikit habuk kat teratak ni. Zasssssssss ,, 

© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.