Disclaimer | Author | Contact


Thursday, October 30, 2014

EPISODE MANDI HUJAN

Mieza S | 10/30/2014 10:12:00 PM | 0Comments |






Alkisah disaat menggerutu kerana berasa bosan tahap kritikal, disaat semuanay terhenti, aku telah mengambil keputusan untuk mandi hujan. Pada saat itu, hujan turun dengan sangat lebat dan disertai dengan kilat sabung menyabung dan guruh berdentum memancar kuat di langit. Hampa. Mak tak kasi keluar. Dan aku tetap meneruskan agenda aku dengan keputusan kedua yang aku buat, Aku memilih untuk sekadar pusing kampung melihat keadaan persekitaran. Dan ini lah hasil yang tak seberapa dengan menggunakan handphone encik sahabat tercinta. Kampung dilanda banjir kecil kate koo.


ni keadaan dirumah encik sahabat tercinta. saja nak test market. 



acah acah angkat baju yang jatuh dalam banjir. 
Rumah kampung je nokk.



"Hai. U kat mana. I nak ajak u dinner malam ni." 

Korang ingat lagi public phone ni? Dalam kampung aku dulu ada banyak. Sekarang ada satu je kalau tak silap. Walaupun masih buruk, insyaallah masih boleh guna aku rasa. Sebab masa aku angkat ganggang telefon tu ada tulis arahan 'sila masukkan duit syiling'. Masa zaman bercinta dengan kawan sekolah nak tanya esok pakai baju apa, telefon ni lah yang banyak membantu aku. Kenangan pahit aku dengan telefon ni bila aku masukkan duit syiling, duit tu jatuh balik, atau paling tak leh blah bila syiling aku tersekat. Kenangan manis aku ialah bila syiling aku terlekat kat situ, aku korek korek rezeki terpijak. Hahahaha. Syiling bertaburan keluar. Habiskan terus bak hanggg. Tu paling heaven. Syokkk maaaaa ~ 




Acah acah lamborghini oall

Masa ni dah bosan. Hujan dah berhenti. Tak tahu nak buat apa. Memang dah lama sangat aku usha kereta ni. Acah acah lamborghini. Tak dapat ambil gambar dengan lamborghini apa ada hal. Rangka kereta bersepah. Hahaha. Kisah pulak aku. 




Gambar kendid katanya. 


Ni lah kawan baik aku semenjak aku sekolah rendah. 

Masa kecik kecik dulu, aku tak tahan nak kencing. Tak sempat nak masuk bilik air. Biasa lah tu. Kanak kanak kan. Tak mengerti apa. Sampai je bilik air, tak sempat nak bukak seluar dan kecebuuurrr. -..- Aisemen. Dia lah yang tolong aku basuh seluar tu dan keringkan. Agak agak kalau aku tanya pernah tak "Kawan Baik" kau buat macam tu dekat kau? Mesti tak kan ada kan? Sebab geli. Tapi dia tak. Dia ni baik. Dia bukan setakat kawan baik untuk aku. Dia jugak sahabat dunia akhirat aku. Dia sanggup teman aku pergi mana je yang aku suka walaupun akan berdepan risiko. Serius. Tak tipu. Gentle lah aku cakap, nak carik kawan macam ni payah zaman sekarang. Dunia yang kau pijak harini ramai yang pakai topeng. :)






Lol ~ 





"Jangan pandang aku buruk. Kalau yang cantik
 belum tentu membahagiakan"




MZ SECRET BOTOX CREAM

Mieza S | 10/30/2014 09:14:00 PM | 0Comments |





                         
Kebaboooommmmmm !!! Ini adalah produk yang bakal menggegarkan pasaran semasa,  MZ SECRET BOTOX CREAM !!! Tak lama lagi MZ Secret Botox Cream akan menjadi isu panas dan hangat di seluruh Malaysia. Diulangi seluruh Malaysia ! . Mana tidaknya, satu - satunya produk kecantikan yang akan menghasilkan kepuasan kepada jutaan pengguna 100% seperti suntikan botox !! Kelihatan cantik dan gebu tanpa perlu menanggung kesan negatif yang sering dilalui oleh mereka yang menggunakan suntikan. Mengapa perlu berhabis ribuan ringgit untuk cantik sedangkan ada jalan mudah untuk lebih cantik?? MZ Secret Botox Cream kini tampil memberi jalan penyelesaian kepada semua pengguna yang sangat memerlukan kecantikan secara efektif.





MZ Secret Botox Cream adalah krim botox yang selamat untuk muka. Dijamin!  Kesan yang sangat efektif untuk ketengangan kulit muka dan tampak licin berseri seperti awet muda :) Siapa yang tak ingin cantik? Di Malaysia terlahir ribuan produk kecantikan yang tidak semua memberi kepuasan kepada pengguna. Ada yang mahal seolah olah kelihatan berkesan tetapi bila digunakan ia memberi kesan negatif. Inilah yang dibimbangkan. Oleh itu, MZ Secret Botox Cream lahir dengan memberi keselesaaan kepada pengguna dengan berkesan.


Senarai stokis seluruh Malaysia 























Bagi pengalaman yang telah menggunakan MZ Secret Botox Cream, perasaan rasa menyesal dengan tindakan pantas kerana memilih Botox Cream ini sebagai produk kecantikan semasa tidak akan wujud. Lagi menyesal kerana lambat bertindak untuk grab satu dan menjadi salah seorang pengguna Botox Cream. Ayuh !! Menjadi salah seorang pengguna tetap Botox Cream. Produk Kecantikan laris sepanjang hayat !!!! 


Untuk maklumat lanjut sila layari  :  www.mzsecret.com







Wednesday, October 15, 2014

business card MURAH !!!!

Mieza S | 10/15/2014 10:30:00 PM | 2Comments |




contoh gambar : sumber google.com



Aku baru masuk fasa baru. Aku secara partime adalah seorang agen yang menjual business card. Lewat dewasa ini, business card bukan lagi dipandang enteng. Bukan hanya untuk mereka yang bergelar business man/woman. Betul tak? Business card ni sekaramg dah meluas. Untuk mereka yang ingin dikenali. Zaman sekolah dulu kalau korang sedar, kita memang dah ada business card. Ala yang berbunga-bunga tu lah. Tak pun letak gambar power puff girl. Nak tunjuk gambar pun tak de. Kat situ letak la nama penuh, nama panggilan, alamat, tarikhlahir, nombor telefon. Business card yang tak berapa nak official sangat kan. LAGIPUN memang business card ni ramai dah yang guna untuk memperkenalkan perniagaan masing masing. betul tak?



So, harini aku nak promote business card yang sangat murah lagi bagus. Kenapa aku cakap murah dan bagus??? Rata - rata customer memang sangat berpuas hati dengan design yang sangat ohsem. Kemudian, aku nak cakap harga memang murah. Kau pergi lah mana - mana nak dapat harga sama macam aku dengan kuantiti dan kualiti yang boss aku buat memang terbaik dari ladang.



Kalau berminat nak buat business card dengan harga yang murah dan berpatutan boleh contact aku. Kita bincang :) Boleh tengok contoh design dekat sini -->  C L I C K .




FACEBOOK : MIEZA SUHAINI
WHATSAPP/MESSAGE : 0173574719/0192516083



Tuesday, October 7, 2014

rakyat malaysia bebas pesta arak

Mieza S | 10/07/2014 12:20:00 PM | 0Comments |
 

So, lepas ni setelah bermesyuarat sesama ahli undangan majlis tetingkap jiran, saya memutuskan bahawasanya MALAYSIA layak dan dibenarkan untuk membuat pesta arak. Sekian
- Menteri Pasola



Click untuk maklumat lanjut
© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.