Wednesday, August 17, 2016

Rumah Sewa Murah!

Rumah Sewa Murah


Masalah nak cari rumah sewa/bilik sewa? Ya ya. Sama macam aku. Selalunya bila aku ada masalah macam ni, orang yang sama sekali nak duduk rumah dengan aku tu yang kena cari. Sebab aku selalu putus asa. Tak reti nak cari dekat mana. Kadangnya bila dah jumpa, harga pulak tak mampu. Yela, kita nak sewa dalam beberapa bulan je. Tak makan tahun, mungkin atas faktor belajar. Kan? Tapi tak ada yang nak terima. Lepastu ramai yang buat iklan dengan laman sosial. Nak percaya pun takut. Macam tak bersungguh je buat iklan.

Ha, sekarang ni dah zaman IT. Bersyukur sangat bila dapat tahu wujudnya laman web yang memudahkan orang - orangan untuk membuat carian rumah sewa/bilik sewa. Memang rasa macam menyesal kenapa tak pernah jumpa dan guna benda ni sejak dulu lagi. Sebab sangat memudahkan. Siap boleh buat tapisan nak harga berapa, nak housemate jenis yang macam mana. Baik ke jahat ke suka kucing ke tak suka kucing ke. Ha semua boleh weyh. Tak ada masalah. Senang.

Mesti tertanya - tanya kan laman web apekebenda tah aku merepek dari tadi. Ni ha pautannya. Sila terjah berjemaah! Rumah Sewa Murah. Senang je nak daftar. Nak bagitahu, kalau kau nak cari housemate boleh, nak cari penyewa rumah boleh. Semua boleh. Jom daftar. Nak daftar pun senang. Aku siap sediakan langkah mudah. Ikut gambar ye. Tak faham tanya. Jangan malu - malu meow! Nanti rumah tak dapat apa pun tak boleh. (Klik gambar untuk saiz lebih besar). Kalau malas sangat, pakai akaun Facebook pun tak jadi masalah :) ikut lah mana - mana selesa. 


Rumah Sewa Murah!
Gambar 1

Rumah Sewa Murah!
Gambar 2

Rumah Sewa Murah!
Gambar 3
Selesai membuat pendaftaran seperti gambar 1 dan gambar 2, sila complete - kan profile yang disediakan untuk lebih memudahkan orang - orangan atau kau sendiri membuat carian nanti. Dah siap isi cari button Update Profile di halaman yang sama di bawah seperti gambar 4. Rajin - rajin scroll sampai bawah ya. 
Rumah Sewa Murah!
Gambar 4
Contoh situasi di mana kau nak cari rumah sewa/bilik sewa (bukan housemate). Klik pautan yang tertulis Search Rooms. Taip lokasi dimana. Bajet berapa. Kalau nak lebih details berkenaan pemilihan rumah sewa/bilik sewa, boleh klik pada pautan more search options. Dekat situ, boleh pilih nak tinggal berapa lama dan banyak lagi, tengok gambar 7, 8, dan 9. Tapi serius memang best! Sebab kita sendiri boleh pilih kriteria yang kita nak. 
Rumah Sewa Murah!
Gambar 5

Rumah Sewa Murah!
Gambar 6

Rumah Sewa Murah!
Gambar 7

Rumah Sewa Murah!
Gambar 8

Rumah Sewa Murah!
Gambar 9
Bila dah keluar senarai rumah macam gambar 10, boleh pilih mana - mana yang berkenan. Lepastu siap ada penerangan panjang lebar lagi. Tak percaya? Tengok gambar 11 dan 12. Wah! Lepasni senang lah kan. 
Rumah Sewa Murah!
Gambar 10

Rumah Sewa Murah!
Gambar 11

Rumah Sewa Murah!
Gambar 12
 Kalau rasa takut duduk bilik tu sorang - sorang, lepastu nak cari housemate, ha klik pautan ni Carian Teman Serumah. Boleh pilih mana berkenan. Tapi jangan disalah guna, cari jodoh pula ye. Gatal - gatal. Hahahaa. Aku bergurau sekadar mengingatkan je :) 
Rumah Sewa Murah!
Gambar 13
Best kan? Ada laman web macam ni. Senang je sekarang ni. Dunia dekat hujung jari! Jom cari Rumah Sewa Murah. Laman web ni memang sesuai untuk penyewa dan tuan rumah. Sama - sama dapat manfaat. Selalunya laman web macam ni mesti ada yang akan tanya? Tak ada application ke yang  boleh download? Macam Mudah.my tu? Senang sikit nak buka pakai handphone. Ha, tak payah gundah - gulana lah. Laman web ni memang sudah dibuat mobile-friendly! Boleh buka seperti biasa. 



Share this

1 Response to "Rumah Sewa Murah! "

  1. Aah sekarang senang dah semua ada diatas talian Internet

    ReplyDelete

Terima Kasih :')