Disclaimer | Author | Contact


Wednesday, December 27, 2017

Jim's Birthday Giveaway

Mieza S | 12/27/2017 12:08:00 PM | 3Comments |

Jim's Birthday Giveaway

Jim's Birthday Giveaway
Klik banner/ atau SINI

YEAR END GIVEAWAY BY HUSNIEYHUSAIN

Mieza S | 12/27/2017 11:52:00 AM | 5Comments |

YEAR END GIVEAWAY BY HUSNIEYHUSAIN

Klik banner/ atau SINI

Lubuk Seni Giveaway by EmaLisa, hadiah semua cunn!

Mieza S | 12/27/2017 11:44:00 AM | 3Comments |

Lubuk Seni Giveaway by EmaLisa, hadiah semua cunn!


 giveaway
 Hai awak, blogger yang hebat tu ~
Kami adik beradik Ema & Lisa dari lubukseni.com Actually buat giveaway ni sempena meraikan follower blog. Kami nak bagi 5 HADIAH MENARIK yang pastinya limited edition. Nak tahu apa hadiahnya? Ahjom tengok entry giveaway ni.
sejuksedap lawa cara moden
SEJUK SEDAP ialah sabun daripada bedak sejuk. Diuli, digolek & dilambung sampai jadi sabun, menggunakan 10 bahan semulajadi. Sejuk di muka & sedap bila digunakan. Nak tahu lebih lanjut, ahjomm kita skodeng pebenda la sabun ni [tekan sini]
Eh, ada lagi! 
Follow @SEJUKSEDAP , lebih 470 testimoni letops pom². Ema sendiri guna, sebab tu teruja sangadd nak kongsi manfaatnya.  Tengok muka sendiri pun jatuh chenta. 
sejuksedap lawa cara moden
Dulu, nenek moyang amalkan terapi bedak sejuk nak jaga kulit. Mujur bedak dah tukar ke sabun. Makanya, Sabun Bedak Sejuk SS lebih mudah, cepat & berkesan. Sesuai untuk supermom & busymama melayan petua moden untuk menjaga kulit luaran. 
Krim Awet Muda WD pelik sikit. Calit kat nadi, tapi kesannya sampai ke muka. Uols patut cuba kalau ada masalah kulit disebabkan hormon dan toksin. Krim ni dapat merawat kulit dari dalaman, sedar² wajah makin berseri, memancarr bak bintang kejora.

Okke la, tu aje bebelan. Panjang berjela, nanti tertido plakk membacanya. Hihi. Apepun, semoga uols dipermudahkan urusan & hepi selalu. Aminn. 
TQ sudi join " Lubuk Seni Giveaway by EmaLisa, hadiah semua cunn! ". Hadiah boleh tengok kat entry asal, memang gojes leleh. Moga uols antara 5 peserta bertuah.

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

Mieza S | 12/27/2017 11:33:00 AM | 4Comments |

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

Klik banner untuk join
Cara penyertaan:
  • Mesti menetap dalam Malaysia
  • Boleh pilih untuk join di blog atau di instagram atau kedua-duanya. Tapi, Mya akan pilih salah satu kalau nama terpilih untuk dua-dua penyertaan.
  • Untuk penyertaan blog, 
    • Mesti follow blog Mya dan instagram Mya
    • Like page Mya *untuk memudahkan komunikasi*
    • Buat entri dengan tajuk "Mystery Giveaway by www.myafarisha.com".
    • Copy and paste code yang diberikan di bawah ni dan publish.
    • Tinggalkan link entri dalam bahagian komen.
  • Untuk penyertaan instagram, boleh rujuk di post ini.
Hadiah:
  • Mystery box bernilai RM100 untuk setiap pemenang.
Tempoh:
  • Bermula 8 Disember 2017 sehingga 8 Januari 2018

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Mieza S | 12/27/2017 11:27:00 AM | 0Comments |
Tajuk : Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0


Dalam kepesatan zaman teknologi yang semakin canggih, ramai peniaga suka berniaga secara online untuk menambah pendapatan mereka disebabkan oleh taraf hidup yang semakin hari semakin meningkat. Jika harapkan duit gaji bulanan tanpa melakukan kerja tambahan, agak sukar untuk menampung perbelanjaan seharian.




Bagi menjamin kewangan yang kukuh dalam jangka masa yang panjang, anda perlu menjadi seorang yang bijak dalam merancang perniagaan anda. Melabur adalah satu urusniaga paling mudah yang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja dan keuntungannya adalah berlipat kali ganda daripada modal yang dikeluarkan.


Disebabkan oleh keuntungan yang lumayan inilah yang membuatkan ramai orang mengambil keputusan untuk melaburkan wang dalam pasaran kewangan terbesar di dunia iaitu pasaran pertukaran asing (Forex). Tambahan lagi dengan adanya kuasa internet yang meluas dapat memudahkan lagi urusniaga pelaburan di pelusuk dunia.


Apakah Itu Forex?



Forex adalah singkatan nama bagi FOReign EXchange atau lebih mudah difahami dengan urusniaga perdagangan/transaksi matawang yang boleh dilakukan selama 24jam secara berterusan tanpa henti. Perdagangan/transaksi ini memperdagangkan mata wang sesebuah negara terhadap mata wang negara yang lainnya yang melibatkan pasaran wang utama di dunia.


Dikatakan pasaran Forex ini mempunyai pasaran yang sangat kukuh sehingga mampu mengalahkan mata wang asing yang terbesar dan nilai transaksi pasaran forex mencapai nilai trilion sehari. Oleh kerana itu juga lah ramai prospek yang semakin ramai melabur dalam perdagangan Forex kerana ianya sangat menguntungkan.

Kenapa Anda Perlu Memilih Forex?

1. Modal Kecil.



Untuk mula melabur dalam pasaran Forex tidak memerlukan modal wang yang banyak. Anda hanya perlu membeli sejumlah minimum saham yang ditetapkan sebagai permulaan pelaburan anda. Dengan jumlah minimum ini dapat memberikan peluang kepada anda yang berminat dalam pelaburan Forex.

2. Untung Besar.

Tidak dinafikan lagi bahawa pasaran Forex memberikan lebih banyak faedah serta keuntungan daripada kerugian. Dengan melabur secara rasional dapat membantu anda menikmati pulangan keuntungan  yang berlipat kali ganda dan lebih lumayan daripada apa yang anda jangkakan.

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Forex telah menjadi satu alternatif pelaburan yang semakin hari semakin popular diperkatakan oleh pelabur. Ini disebabkan oleh ROI ( Return On Investment) daripada Forex memberikan keuntungan yang cepat. Akan tetapi, sekiranya anda tidak mempunyai ilmu pelaburan Forex yang mencukupi akan menyebabkan anda berhadapan dengan risiko kerugian.


Bagi menguruskan kewangan yang baik, anda perlu mempunyai pengetahuan yang secukupnya terutamanya dalam pelaburan Forex ini. Sebagai persediaan untuk memulakan pelaburan, anda perlu mendapatkan ilmu dan maklumat pelaburan yang betul untuk menjadikan anda seorang pelabur yang bijak. Antara perkara-perkara yang perlu anda fikirkan ialah :  


1. Mempunyai modal melabur yang mencukupi.
2. Ketahui matlamat atau tujuan pelaburan.
3. Mendapatkan ilmu yang betul daripada sumber yang sahih dan dipercayai.
4. Fahami apa yang diajar dan dapat menguasai ilmu sepenuhnya.
5. Mampu membuat keputusan sendiri.
6. Sentiasa mengikuti per­kem­bangan semasa pelaburan.
7. Membuat pembelajaran sendiri dengan membaca.


Mungkin agak sukar untuk anda memikirkan semua ini sekiranya anda tidak mempunyai ilmu dalam pelaburan. Lebih-lebih lagi sukar untuk mencari maklumat yang boleh dipercayai. Adalah lebih mudah sekiranya anda belajar Forex dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0 yang dianjurkan oleh PIPSEMPIRE ACADEMY.

Kenapa Anda Perlu Menyertai Forex Masters Summit 1.0

1. Yuran Hanya Bayar Sekali Sahaja.

Dengan bayaran yuran sekali sahaja, anda akan dapat sertai kelas Forex berkali-kali. Tawaran istimewa ini hanya untuk mereka yang menyertai kelas anjuran Pips Empire Academy sahaja dan anda boleh bandingkan yuran kelas lain yang hanya menawarkan kelas secara on off dengan bayaran yuran yang mahal.

2. Kelas Selama setahun.

Dengan kadar yuran yang murah sekali bayar, anda akan menikmati kelas penuh selama 3 hari dan kelas pada setiap hari Isnin selama setahun. Dalam masa setahun ini anda boleh belajar sampai pandai dan boleh bertanya apa-apa soalan pada guru yang mengajar. Sangat menguntungkan bukan?

3. Silibus Yang Mudah Faham.

Kelas Forex Master  menyediakan silibus yang mudah difahami dengan strategi yang ringkas dan terbukit berkesan. Pembelajaran juga dilakukan secara bersistematik dan mempunyai silibus bagi memudahkan lagi pelajar memahami Forex dalam jangka masa selama setahun bagi menguasai ilmu Forex sepenuhnya.

4. Kemudahan Pembelajaran Yang Lengkap dan PERCUMA.

Selain mempunyai silibus yang mudah difahami, anda juga akan diberikan analisis percuma, signal percuma serta webinar percuma. Tambahan lagi anda akan dapat menyertai networking komuniti yang mempunyai sistem yang mantap dan berterusan daripada aplikasi telegram, whatsapp dan facebook.


Lebih menarik lagi sekiranya mempunyai Trading Floor di Singapura, Shah Alam, Melaka, Sabah dan tempat-tempat lain, anda boleh pergi bercuti sekali. Malahan kalau kebetulan berada di Shah Alam atau Melaka, boleh masuk kelas di sana secara percuma. Paling penting ialah dilengkapi dengan kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders).

5. Tenaga Pengajar yang Berkemahiran Dan Berpengalaman.



Untuk berjaya, anda perlu belajar daripada mereka yang mahir dan berpengalaman dalam sesuatu bidang. Disebabkan itu, PipsEmpire Academy menyediakan tenaga pengajar yang berkemahiran serta berpengalaman dalam pasaran Forex untuk kelas belajar Forex ini.

6. Mempunyai Kelas Fast Track Trader.

Kelas Fast Track Trader Ini adalah satu satunya kelas untuk menjadikan anda seorang professional dan international trader dalam masa yang singkat. Pendek kata, ia adalah shortcut journey of Trade dimana anda boleh mengikuti kesemua program PipsEmpire Academy secara percuma tanpa perlu membayar apa-apa.

Kelebihan Kelas Fast Track Trader.

  • IB Training PERCUMA.
  • Daily Signal PERCUMA.
  • Maklumat PERCUMA.
  • Webinar PERCUMA.
  • Silibus yang MUDAH difahami.
  • Perkongsian lebih 50 strategi yang mudah dan ringkas serta terbukti berkesan.
  • Pengajaran secara sistematik dan bersilibus.
  • Tenaga pengajar yang berkemahiran dan berpengalaman.
  • Support sistem yang mantap dan berterusan (telegram, whatsapp dan facebook).
  • Kemudahan pembelajaran yang lengkap!
  • Business To Business
  • Kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders)
  • Secret Techniques

7. 6 Speaker Hebat.



Pada Forex Masters Summit 1.0 akan menampilkan 6 speaker hebat dalam bidang pelaburan pasaran Forex ini untuk berkongsi pengalaman mereka kepada anda. Antara 5 speaker yang hebat ialah Mario Singh, Wayne Ko, Ahmad Zaki, Ibrahim, Zulhilmi dan Aun Khairul.


Mario Singh.



Mario Singh merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Fullerton Markets dan pengurus Forex yang terkenal diserata dunia sebagai pendidik FOREX. Beliau telah mendapat latihan perbankan swasta dari Julius Baer (Bank Swiss yang terbesar di dunia dengan aset 340 Billion di bawah pengurusan CHF) dan perbankan ICBC (salah satu perbankan komersial terbesar di dunia dengan permodalan pasaran pada 269 Bilion.


Beliau juga adalah seorang pakar yang sentiasa mendapat perhatian ramai di dalam industri FOREX ini. Beliau juga telah muncul lebih 40 kali dalam rancangan CNBC dan Bloomberg. Seramai 350 juta penonton diseluruh dunia menonton setiap kali beliau menampilkan diri dalam berkongsi tentang pelaburan Forex ini.      


Wayne Ko.



Wayne KO adalah Ketua Penyelidikan dan Pendidikan di Fullerton Market. Beliau memberikan perkhidmatan “thought-provoking analysis” dan idea perdagangan kepada beribu pelanggan di seluruh dunia. Beliau sendiri adalah perdagang yang ternama yang mesra dan bersemangat membuatkan ramai orang dari seluruh dunia ingin mempelajari rahsia kejayaan beliau.


Sebagai seorang penceramah di peringkat antarabangsa, beliau telah berucap di depan beribu perdagang dan pelabur dari pelbagai negara di seluruh dunia termasuklah Singapura, Malaysia, Indonesia, Thailand, Vietnam, Kemboja, Australia dan China. Ucapan beliau dalam berkongsi pengalaman berdagang tidak pernah membosankan para pendengar.  


Ahmad Zaki.



Ahmad Zaki merupakan Pengasas akademi SIMPLYFX FOREX dengan lebih 10 tahun pengalaman dalam industri FOREX. Beliau juga telah dianugerahkan tempat pertama untuk dua tahun berturut-turut di dalam pertandingan FOREX yang di adakan di Singapura. Beliau juga adalah orang kuat di belakang penubuhan jutawan “SUPER SCALPER TRADERS”.


Selain itu beliau juga adalah seorang pengasas teknik/strategi khas yang telah terbukti berjaya di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga baru sahaja dianugerahkan sebagai GRAND CHAMPION 2017 daripada Fullerton Markets.  Bukan calang-calang orang beliau ni.


Ibrahim.



Ibrahim adalah perdagang profesional dan pengurus dana proprietari. Beliau adalah orang yang tepat untuk berkongsi dan belajar strategi perdagangan. Beliau juga adalah pengarah pendidikan di SIMPLYFX. Beliau mula berdagang di dalam pasaran FOREX pada 2012 dan mempunyai rekod peribadi yang baik dengan 1000% pulangan pelaburan dalam masa hanya dua bulan. Beliau telah melatih lebih daripada 3000 perdagang dari Malaysia, Indonesia dan Singapura.


Zulhilmi.



Zulhilmi Yusoff adalah pedagang forex sepenuh masa dan merupakan salah seorang mentor di PipsEmpire Academy selepas tiga tahun menjadi ejen Unit Trust. Beliau mempunyai dua tahun pengalaman dalam FOREX. Pengasas teknik membunuh FusionFIBO yang diasaskan daripada FIBO yang asal, yang mana ia sudah terbukti sebagai satu strategi yang sangat efektif untuk perdagang scalping, intraday dan swing. Beliau telah mengajar dan membangunkan ramai pedagang yang konsisten dan berjaya.


Aun Khairul.



Aun Khairul diibaratkan sebagai kisah klasik “Zero To Hero” di dalam FOREX. Beliau telah diperkenalkan kepada Forex oleh SIMPLYFX Malaysia. Setelah berjaya, beliau kini adalah mentor dan menguruskan PIPS EMPIRE MALACCA TRADING FLOOR hanya selepas dua tahun aktif di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga turut dikenali sebagai pakar perdagangan emas dengan memberikan analisis harian yang tepat dan hampir sempurna untuk perdagangan emas.  

8. Lokasi Yang Strategik.



Forex Masters Summit 1.0 2018 akan diadakan di IDCC (Ideal Convention Centre) Shah Alam yang merupakan tempat yang sangat strategik dan selesa untuk semua peserta. Antara kemudahan yang ada dan berdekatan di sini adalah :  
  • Parking Percuma
  • Makan 3x (Breakfast, Lunch, Tea Break)
  • Dekat dengan hotel (Mewah / Murah) From RM108/night
  • Budget Hotel RM86/night.
  • Easy access Federal Highway
  • Wifi Percuma

Daftar Minat Anda Percuma SEKARANG!!!
Berminat untuk melabur dan ketahui lebih lanjut tentang Forex? Rebut peluang ini dengan menyertai Forex Masters Summit 1.0 sekarang kerana tempat adalah terhad. PipsEmpire Forex class dan Fast Track Trader Program juga menawarkan pakej dengan harga yang tak masuk akal. Jadi, daftar minat anda percuma sekarang juga. Jangan tunggu lama-lama.

Nama Penuh
Email:
No Telefon:

We respect your email privacy


Give Away Hadiah Misteri dari ASTraveler

Mieza S | 12/27/2017 11:22:00 AM | 0Comments |

Give Away Hadiah Misteri dari ASTraveler

Give Away Hadiah Misteri dari ASTraveler
Klik banner/ atau SINI

Saturday, December 16, 2017

Lirik Lagu Kisah Cinta Asfan Shah

Mieza S | 12/16/2017 06:04:00 PM | 3Comments |

Lirik Lagu Kisah Cinta Asfan Shah


Lirik Lagu Kisah Cinta Asfan Shah

Ku tak mungkin mengerti
Kau tak bisa cuba fahami
Cinta yang tidak lagi ada denganku
Cinta tak semekar dulu

Sungguh ku masih bertahan
Hidup gelita sepi tanpa senyuman
Kau berikan aku segenggam luka
Kau tinggalkanku dusta

Meski kau bukan milikku
Tersisa engkau dan aku

Kisah cinta kita
Lukisan terindah

Andai kau terseksa
Disini ku selamanya

Bila cinta kita
Musnah semuanya
Ku abadi cinta
Di akhir cerita

"Aku mengenalmu kerana cinta
Mencarimu kerana cinta
Mungkin bahagiamu bukan untukku
Selamanya"

Meski kau bukan milikku
Tersisa engkau dan aku

Kisah cinta kita
Lukisan terindah
Andai kau terseksa
Disini ku selamanya

Bila cinta kita
Musnah semuanya
Ku abadi cinta
Di akhir cerita

Kisah cinta kita
Lukisan terindah
Andai kau terseksa
Disini ku selamanya

Bila cinta kita
Musnah semuanya
Ku abadi cinta
Di akhir cerita
Ku tak mungkin mengerti


Lirik Lagu Mawar Huza Tahir

Mieza S | 12/16/2017 05:58:00 PM | 0Comments |

Lirik Lagu Mawar Huza Tahir

Lirik Lagu Mawar Huza Tahir

Betapa aku mencintai dirimu
Lebih dari apa yang kau tahu
Betapa ikhlas kasihku padamu
Biarpun hadir ku hanya menanti
Hati ini selamanya menanti
Setiap saat waktu yang berlalu

Mawar yang mekar
Menyelimut hatiku
Kau mewarnai hariku
Peneman sepiku

Biar waktu berlalu
Mengukir mimpiku
Ku hadirkan cinta untukmu
Oh selamanya

Ternyata hebat kasihku padamu
Setiap nafasku memuja nama-Mu
Sampai waktu nadiku terhenti
Kau abadi di dalam hatiku

Mawar yang mekar
Menyelimut hatiku
Kau mewarnai hariku
Peneman sepiku

Biar waktu berlalu
Mengukir mimpiku
Ku hadirkan cinta untukmu
Selamanya

Mawar yang mekar

Mawar yang mekar
Menyelimut hatiku
Kau mewarnai hariku
Peneman sepiku

Biar waktu berlalu
Mengukir mimpiku
Ku hadirkan cinta untukmu
Selamanya

Mawar yang mekar
Menyelimut hatiku
Kau mewarnai hariku
Peneman sepiku

Biar waktu berlalu
Mengukir mimpiku
Ku hadirkan cinta untukmu
Oh selamanya
Mawar

Kekal Bertenanga dan Peluang Menang bersama Red Bull

Mieza S | 12/16/2017 12:23:00 PM | 1Comments |

Kekal Bertenanga dan Peluang Menang bersama Red Bull

Kekal Bertenanga dan Peluang Menang bersama Red Bull

Tahukah anda? Kepentingan gula dalam badan. Minum manis tak salah tapi kena pandai kawal. Kita sedia maklum yang kekurangan gula dalam badan adalah sesuatu yang sangat bahaya. Sebab tu wujud air Red Bull. Ada yang kata minum Red Bull boleh potong kaki. Memang tak dinafikan gula yang terkandung dalam air tersebut memang gile kentang manisnya. Tapi tapi. Kan aku cakap kita kena pandai kawal. Jangan lah sampai hari - hari teguk air Red Bull ni. 

Seeloknya, bila nak memulakan sesuatu tugasan seperti bersukan minumlah dulu air Red Bull untuk kekal tenaga sepanjang bersukan. Sebab ketika bersukan, akan menghasilkan peluh yang banyak. Takkan jadi masalah pun kalau cakap air Red Bull tu penuh dengan gula. Kan nak bersukan, jadi peluh yang keluar tu adalah gula yang kau telan tadi. 

Kalau setakat nak duduk dalam pejabat je, tak payah lah minum Red Bull. Kang kena potong kaki pulak. Hhahaha. 

Sertai Peraduan Start Right, Charge Ahead

Kekal Bertenanga dan Peluang Menang bersama Red Bull

Kekal bertenanga dengan Red Bull dan peluang menang wang tunai berjumlah RM250,00 dalam peraduan 'Start Right, Charge Ahead'. Bagaimana caranya? Mudah je. Korang cuma perlu BELI, SIMPAN dan JAWAB. Kemudian MENANG! Peraduan ini akan tamat pada 31 Disember 2017. Boleh baca mengenai peraduan itu di  http://redbull.com.my/peraduanchargeahead/index.php

Red Bull Malaysia
Laman web: www.redbull.com.my 
Facebook : www.facebook.com/RedBullMalaysia
Instagram : https://www.instagram.com/redbullmalaysia/

Friday, December 15, 2017

Jualan Murah Ulangtahun Shopee

Mieza S | 12/15/2017 02:13:00 PM | 1Comments |

Jualan Murah pada Ulangtahun Shopee

jualan murah ulangtahun shopee


Tahukah anda? Shopee tak pernah mengecewakan memberi kebahagiaan kepada para pengunjung yang setia bersama mereka? Baru - baru ini platform shopee telah mengadakan jualan murah ulangtahun shopee pada 12 Disember sekaligus telah telah mencatat lebih 2.5 juta bilangan pesanan dalam tempoh 24 jam dengan lonjakan sebanyak 5 kali ganda berbanding prestasi tahun lepas. Wow wow! Weyh gile ni.

12 Perkara Anda Perlu Tahu Tentang Jualan Murah 12.12 Shopee Malaysia 

  1.  Jumlah pesanan sepanjang 12.12 tahun ini meningkat 15 kali ganda berbanding tahun lepas
  2. Dalam tempoh hanya 1 jam 6 minit sahaja, kami berjaya memecahkan rekod bilangan pesanan tahun lepas
  3. Jenama yang menunjukkan prestasi jualan terbaik ialah e-Kedai Mesra PETRONAS, Nestle dan Watsons
  4. Sementara itu, bagi satu jenis produk, kad Mesra PETRONAS mencatatkan rekod tertinggi dengan lebih daripada 3,100 unit terjual dalam tempoh 24 jam
  5. Transaksi paling tinggi direkodkan daripada seorang pengguna berjumlah RM15,000
  6. Produk pertama dijual pada 12.12 ialah sebuah beg jenis kanvas, manakala produk terakhir dijual ialah bank kuasa
  7. Masker wajah merupakan produk rebutan kaum wanita dengan kira-kira 7,000 unit masker wajah terjual. ROREC merupakan antara jenam kecantikan yang sangat popular dengan lebih 700 unit masker wajah Natural Essence ROREC terjual dalam masa 1 minit
  8. Kabel data merupakan produk yang menjadi pilihan pengguna lelaki dengan lebih 1,200 unit terjual
  9. Tempoh paling cepat untuk menghabiskan jualan kilat ialah 49 saat menerusi jualan kilat Shocking Sale Shopee
  10. Pembelian paling pantas diselesaikan dalam tempoh 1 saat iaitu sepasang baju tidur sutera yang dijual pada harga RM20
  11. Penghantaran paling jauh bagi satu pesanan ialah lebih 4,500 km - dari Goseong Gun, Korea ke Johor Bahru, Johor
  12. Secara purata, 538 borak (chat) direkod setiap minit
Kau rasa rugi sebab terlepas peluang menikmati jualan murah ulangtahun shopee? Jangan risau sebab jualan murah ulangtahun shopee telah dianjak sehingga 31 Disember 2017. Ini bermakna kau masih berpeluang untuk memenangi percutian dua orang ke Honolulu, Hawaii bernilai lebih RM15,000 dan sebuah iPhone X bernilai RM5,500 sebagai sebahagian daripada hadiah sempena Ulangtahun Shopee.

Bukan itu sahaja, Shopee juga akan melancarkan kempen Kembali ke Sekolah dari 18 hingga 24 Disember 2017, membariskan promosi daripada pelbagai jenis barang kelengkapan persekolahan termasuk alat tulis, buku teks dan aksesori pada harga menarik tidak lebih daripada RM30. Apa tunggu lagi weyh? rajin - rajin semak https://shopee.com.my

Wednesday, December 6, 2017

KBBA9 bersama Bahagian Hab Halal, Jakim

Mieza S | 12/06/2017 09:05:00 AM | 10Comments |

KBBA9 bersama Hab Halal, Jakim

KBBA9 bersama Bahagian Hab Halal, Jakim

Mula - mula tu memang aku tak nak bagi nama. Tapi tuhan tu gerakkan hati untuk aku isi nama menyertai kbba9 di Bahagian hab Halal, Jakim. Ingat senang nak masuk sini? Siap dapat masuk dua buah bilik meeting tau. Orang lain datang sana meeting dapat masuk satu je. Istimewa kan kbba9? Hikhik. 


Lawatan sambil Belajar bersama Halal

Sebenarnya kbba9 ke sana adalah untuk belajar sedikit tentang ilmu halal. Masyarakat di Malaysia kan senang sangat menjatuhkan hukum pada sesuatu perkara walaupun benda tu belum disahkan apa - apa. Semuanya sebab kuasa viral. Itulah kerana nila setitik rosak susu sebelanga kata orang. Mungkin yang viral itu adalah produk dari luar negara. Lepastu ada lah yang gatal tangan pergi buat caption entah apa - apa dengan gambar yang cuma memfokuskan tentang kesalahan sesuatu benda lepastu, semua pakat share. Tak pasal - pasal jadi ragu - ragu je nak makan. Padahal benda tu tak salah. 

KBBA9 bersama Bahagian Hab Halal, Jakim
Encik Fakarudin Masod
KBBA9 bersama Bahagian Hab Halal, Jakim
Ustaz Luqman Nur Hakim

Pelik ye rakyat Malaysia. Babi dia takut sangat nak makan, sebab disahkan haram. Tapi arak dia teguk. Kelakar. Betapa rakyat Malaysia ni memang jenis jaga pemakanan sangat. Sebab tu bila sesuatu benda tu viral, terus percaya bulat - bulat. Terus dia boikot. ha gitu perangai. semua salah orang yang viral tu lah. 

Ramai yang kata Jakim lambat buat kerja. Ingat nak layan kau sorang Haihh. Macammana Jakim menyelesaikan sesuatu isu bila berlakunya viral tentang sesuatu produk yang dikatakan ada unsur babi dan sebagainya? 

Bagaimana isu Tular ditangani oleh Jakim?

  • Isu halal yang tular secara berulang akan dijawab dalam tempoh 4 jam untuk memastikan isu itu tidak terus tersebar secara meluas.
  • Jakim akan menghubungi eksekutif bagi setiap negeri untuk mendapatkan lebih maklumat dan memastikan sejauh mana kebenaran isu yang tular itu.
  • Jakim akan menganjurkan kempen berkaitan halal kepada masyarakat untuk menyedarkan dan memberi pendedahan tentang isu halal. 
  • Macam lambat sangat? Boleh terus ke Hab Halal Jakim untuk setiap keraguan dan pertanyaan tentang isu halal.
Zaman IT ni segalanya dihujung jari. Nak mudahkan urusan? Boleh semak status halal di facebook Hab Halal Jakim yang dimuatnaik di dalam album atau boleh muat turun aplikasi Smart Halal di google playstore (Aplikasi Smart Halal) atau apple app store (kalau ada, lah). 


KBBA9 bersama Bahagian Hab Halal, Jakim

Insyaallah, akan ada entri seterusnya yang berkaitan halal yang akan aku kongsikan kepada korang. Apa yang penting ialah bila sesuatu isu tular, jangan cepat melatah atau jatuh hukum. Dengar dulu penjelasan dari pihak Jakim untuk lebih pemahaman tentang sesuatu produk.

KBBA9 bersama Bahagian Hab Halal, Jakim


Terima kasih kepada Hab Halal Jakim untuk perkongsian yang menarik. Dengan cara ini, masyarakat akan lebih prihatin untuk menangani isu yang tular. Terima kasih juga kepada Ben Ashaari kerana mengadakan lawatan ini. 

Korang boleh klik pautan di bawah untuk maklumat lebih lanjut. 
Penjelasan isu tular : facebook
Info semasa : info berkaitan halal
Logo/badan persijilan yang diiktiraf : luar negara

Facebook : https://www.facebook.com/HabHalalJakim
Website : www.halal.gov.my

Alamat : Aras 6 & 7, Blok D, Kompleks Islam Putrajaya (KIP), No. 3, Jalan Tun Abdul Razak, Presint 3 62100 Putrajaya, Wilayah Persekutuan, Malaysia

No tel : 03-8892 5000

Friday, November 24, 2017

Shopping dan Dapat Semula Wang

Mieza S | 11/24/2017 03:06:00 PM | 2Comments |

Shopping dan Dapat Semula Wang

Shopping dan Dapat Semula Wang

Rasanya macam semua orang dah tau pasal shopback ni kan? Aku bukan ketinggalan. Cuma sebelum ni aku mengalami sedikit masalah untuk log in. Tak tahu lah kenapa. Harini baru aku dapat buka balik. Bersyukur. Jadi aku nak kenalkan shopback dekat orang - orang yang masih tak tahu kita boleh shopping dan dan semula wang. Wow. Jimat kan? Sekurang -kurangnya kau buat pelaburan bijak. Bukan membuta tuli shopping tanpa dapat semula sebarang kelebihan. 


Apa Itu Shopback?

ShopBack adalah tapak di mana korang boleh mendapatkan tawaran hebat & diskaun dari sekitar 300 kedai online terpilih! Bila korang berbelanja secara atas talian melalui Shopback, pihak mereka akan membayar semula duit yang dah digunakan menggunakan cashback. Ini bermakna, korang boleh mendapatkan semula wang tunai tanpa had setiap kali membeli-belah dalam talian melalui ShopBack! Ini pun dah kedengaran menarik.

Bijak Berbelanja Bersama Shopback

Ada yang tak tahu macammana shopback ni berfungsi dan tak tahu macammana nak guna pun. Jadi aku ada ambil gambar dari website cashback untuk mudah kan korang shopping dan dapat semula wang!

Langkah paling penting ialah kau kena ada akaun shopback. Daftar pada pautan ini > Daftar Shopback. Percuma je nak daftar, dan tidak memerlukan sebarang bayaran tambahan. Itu yang paling penting kan? Paparan seperti dibawah akan kelihatan.

Shopping dan Dapat Semula Wang

Isilah nama dengan password lepastu klik pada butang Sign Up. Lepastu kau akan dapat emel untuk pengesahan dekat inbox emel kau. Kira dah berjaya lah tu ada akaun shopback. Seterusnya? Jom tengok cara nak dapat duit dari cashback. Boleh tengok langkah dibawah ye.

Shopping dan Dapat Semula Wang

Shopping dan Dapat Semula Wang
Shopping dan Dapat Semula Wang
Shopping dan Dapat Semula Wang

Shopping dan Dapat Semula Wang
Faham dah macammana nak dapat wang tunai setelah berbelanja atas talian? Kalau tak faham boleh tanya dekat aku ya. Pada yang kaki shopping atas talian tu memang sangat digalakkan lah guna shopback ni. Berbaloi sangat - sangat. Tapi nak ingatkan, kalau nak shopping tu wajib melalui website shopback sahaja. Boleh pilih mana - mana online shopping yang dah disediakan. kalau takde online shopping yang kau nak tu macammana? Maknanya dia takde kena mengena dengan cashback la ye. Jangan salah anggap ye. Berjemaah lah daftar online > Disini <

© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.