Disclaimer | Author | Contact


Thursday, May 11, 2017

Selesa Guna Touch Minerals Loose Powder & Foundation

Mieza S | 5/11/2017 10:31:00 PM | 2Comments |

Selesa Guna Touch Minerals Loose Powder & Foundation

Selesa Guna Touch Minerals Loose Powder & Foundation


Kalau dulu, lepas je meletops letops pasal mekap ni. Aku turut beriya - riya nak belajar. Sampai kan kening adik aku, aku lukis jadi kening sin can. ha kau. Memang kena bahan jela. Maklumlah, Tangan tak berseni. Sejak dari hari tu, aku selalu lah buat carian. Perkara/peralatan yang wajib ada untuk mekap. Antaranya ialah loose powder. 

Lama jugak, aku simpan senarai tu. Aku punya naif, setiap kali mekap dan harus menggunakan loose powder tu aku guna bedak baby. Maklumlah bila ikut tutorial ni, semua kena cukup. Tak cukup pun buat - buat cukup jela. Kan sama tu. Bedak serbuk. Hak alah. Lawak betul kalau ingat. Beriya jugak aku ketuk bedak lebihan nak sapu dekat muka. Acah - acah je la masa tu. Sebab aku memang tak tahu loose powder tu macam mana. Walaupun dekat google ada gambar dia. Maklumlah, tak pernah jumpa. Kalau nak jumpa benda - benda macam ni kena masuk butik mekap. Kan?

Alkisahnya bila, aku dapat guna Touch Minerals Loose Powder & Foundation untuk membuat review. Mula - mula ingat amende lah kan Touch Minerals ni. Bagai mengantuk disorongkan bantal lah kan? Seronok aku bila diberi peluang untuk mencuba loose powder ni. Boleh lah test dekat muka. 

Jom berkenalan dengan Touch Minerals Loose Powder.

Selesa Guna Touch Minerals Loose Powder & Foundation

Apa itu Touch Minerals Loose Powder?

Q&A Touch Minerals Loose Powder & Foundation
  • Adakah produk ini selamat?
    • Ya, kami menghasilkan produk di kilang bertaraf GMP dan di iktiraf KKM.
  • Adakah produk ini menyebabkan kulit mengelupas?
    • Tidak mengelupas kulit. Tiada mengandungi bahan-bahan yang mengelupas kulit. Jika kulit kering disarankn memakai pelembap kulit.
  • Adakah produk ini sesuai utk kulit sensitif?
    • Ya , kami telah menerima banyak respon yang sangat baik dari mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif dan berjerawat. Ia juga tidak mengandungi Talkum, bahan awet, pewarna sintetik atau bahan2 lain yg merengsa kulit. Malahan bedak mineral seperti touch disarankan oleh pakar dermatologi utk mereka bermasalah kulit kronik dan yg berkulit hypersensitif.
  • Macam mana bedak ini dapat merawat jerawat?
    • Touch tidak mengandungi bahan2 yg menyumbat pori 2 seperti talkum atau minyak. Apabila pori-pori tak tersumbat kulit secara semulajadi dapat menghalang jerawat daripada naik dan memulihkan jerawat di muka. Kandungan zink oksida juga bertindak sebagai antibakteria dan menghalang jerawat baru naik.
  • Adakah bedak ini halal?
    • Halal kerana bahan galian bumi dan kolagen daripada dumber laut/marine.
  • Adakah bedak ini sesuai untuk golongan berumur 40-50 tahun?
    • Ya, sesuai. Kami juga mempunyai review dari pengguna yang berumur 50 an. Respon dari mereka sangat baik! Malahan, disebabkan tiada bahan yg menyumbat pori2 atau merengsakn kulit digunakan, touch boleh dipakai oleh kanak2 juga.
  • Apakah kelebihan Touch Minerals Loose Powder & Foundation?
    • Touch merupakan mineral makeup pertama di Malaysia yang disebati atau ditambahkn kolagen.
  • Adakah bedak ini mesra wudhu'?
    • Ya , bedak kami mesra wudhu. Bedak akan tertanggal dengan satu cucian bersama air .
  • Bedak Touch Minerals tahan berapa lama?
    • Tahan antara 2 ke 3 bulan mengikut cara pemakaian.
  • Adakah bedak ini boleh bercapuk?
    • Bedak touch melekap pada kulit menghasilkn satu permukaan yg rata dan tidak bercapuk pada kulit. Penggunaan pelembab kulit disarankn utk mereka berkulit kering.


Bahan - bahan yang Terdapat di dalam Touch Minerals Loose Powder & Foundation 


Selesa Guna Touch Minerals Loose Powder & Foundation

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai titanium dioksida, zink dioksida dan segala bahan yang ada di dalam Touch Minerals, elok rasanya korang google agar korang dapat tahu maklumat secara lebih terperinci. Touch Minerals tidak mengandungi chemical2 bahaya yang boleh menyebabkan liang pori tersumbat, merosakkan kulit, atau penyebab terhasilnya jerawat. 

Untuk mereka yang berkulit sensitif dan memerlukan loose powder, aku cadangkan korang gunalah Touch Minerals. Kerana penghasilannya tidak menggunakan bahan yang berbahaya. :) Korang akan selesa bila guna touch minerals powder ni. Sebab sangat ringan diwajah dan tak membebankan. 

Selesa Guna Touch Minerals Loose Powder & Foundation

Kelebihan Utama Touch Minerals Loose Powder & Foundation: 

1. Membantu kulit untuk kelihatan anjal dan bebas kedutan.
2. Membantu mengurangkan masalah jerawat.
3. Membantu menyerap minyak yang berlebihan.
4. Merupakan loose powder pertama yang mengandungi kolagen di malaysia
5. Sesuai untuk kulit wajah yang sensitif
6. Mengandungi bahan galian minerals
7. Tidak menyumbatkan liang poro
8. Menyerap minyak dan sangat ringan pada kulit wajah
9. Mengandungi SPF 25 yang mengandungi wajah
10. Tahan lama

Cara Menggunakan Touch Minerals Loose Powder & Foundation

Selesa Guna Touch Minerals Loose Powder & Foundation

Cara menggunakan Touch Minerals ni senang je. Sila rujuk gambar diatas. Mudah kan? Untuk orang macam aku yang tak berapa nak professional ni, aku akan gunakan berus yang sedia ada. Untuk effect yang lebih cun, elok korang gunakan berus yang sesuai untuk foundation/loose powder seperti gambar dibawah. 

Selesa Guna Touch Minerals Loose Powder & Fondation

Selain dari loose powder dan foundation, Touch Minerals juga digunakan sebagai

  • Shading Powder
  • Contouring Powder
  • Baking Powder
  • Finishing Powder
  • Touch Up Powder
  • Banana Powder

Touch Minerals didatangkan dengan lima pilihan warna shades yang istimewa. Antaranya ialah *sila rujuk gambar dibawah :

Selesa Guna Touch Minerals Loose Powder & Foundation

Setiap shades dihasilkan adalah mengikut kesesuaian warna kulit korang. Macam aku, kulit gelap - gelap. Tapi aku pilih code warna 01-candy blush. Huhu. Sebab aku nakkan muka aku nampak warna pinkish gitu. Kau ingat senang ke nak muka warna pink. ? Susah tau. Asik cekelat je manjang. Dibawah adalah hasil tonyohan muka aku menggunakan Touch Minerals Loose Powder & Foundation. 

Selesa Guna Touch Minerals Loose Powder & Foundation
Hasil ujikajit pertama
Selesa Guna Touch Minerals Loose Powder & Foundation
Hasil ujikaji kedua

Selesa Guna Touch Minerals Loose Powder & Foundation
Hasil ujikaji ketiga
Untuk lebih testimoni berjaya oleh hakak - hakak cantik elok rasanya korang ke pautan ini --> testimoni hakak - hakak cantik

Harga Touch Minerals Loose Powder & Foundation
RM39.00

Untuk keterangan lanjut mengenai produk :
Facebook : Touch Minerals
Instagram : @touchmineralsmy
Website : touchminerals.my


Selesa Guna Touch Minerals Loose Powder & Fondation

2 comments:

Terima Kasih :')

© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.