Disclaimer | Author | Contact


Friday, July 26, 2013

Pemenang GA Ramadhan by KanvasDakwat

Mieza S | 7/26/2013 12:56:00 PM | 3Comments |



Alhamdulillah, akhirnya tamat juga http://www.kanvasdakwat.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html . Seramai 79 orang peserta telah menjoinkan diri dalam GA tersebut. Tak sangka dan tak percaya, ramai yang menyertai. Selama ni kalau aku buat GA , tak sampai 50 pon yang join. Hahaha, Aku faham kalau aku budak baru dalam dunia blog ni. Persentage untuk orang dekat dengan aku pun mungkin tak sampai 30 % sebab aku masih belum dikenali :)


Malas nak cakap banyak. Lagipun dah ramai yang tertanya-tanya siapakah pemenang nya. Maaf semua. Aku lambat post sebab aku asyik ada latihan kawad je. Dengan quiz lagi. Aku tak sempat nak pegang laptop.Aku hupdate status hari - hari pun atas bantuan smartphone. :') Terima kasih. Jasa anda amat saya hargai. 


Pilihan pemenang 100% dari khidmat random. Aku tak pilih kasih. :) Tahniah kepada pemenang. Lainkali kalau aku buat GA ke segmen ke contest ke rajin-rajin lah join ye ^_^ . Selamat berhari raya <3




                              




Pemenang yang bertuah diminta memberi maklumat maklumat seperti yang berikut di --> S I N I


** NAMA PENUH :
** ALAMAT RUMAH LENGKAP :
** NOMBOR HP :
** LINK ENTRI : 


// KEGAGALAN ANDA berbuat demikian dalam masa 3 hari ( bermula pada hari ini sehingga hari isnin ) akan menyebabkan kemenangan anda dibatalkan dan pemilihan pemenang akan dibuat sekali lagi. HARAP MAKLUM !




Monday, July 22, 2013

Senarai peserta GA Ramadhan by KanvasDakwat

Mieza S | 7/22/2013 09:03:00 PM | 11Comments |


1. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
2. http://cikamal.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
3. http://kakijoin.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
4. http://lienliedot.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
5. http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html




















31. http://ariffda.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-bu-kanvasdakwat.html
32. http://ice-chirp-chirp.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
33. http://anaktayah.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
34. http://inlove-wanda.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
35. http://mininominomi.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
36. http://xanisnuradibahx.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
37. http://imaneeda.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
38. http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
39. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
40. http://feeraakira.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html






41. http://arwendanish.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
42. http://umikasum.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
43. http://cikra.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.htm
44. http://chumudshumeii.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
45. http://bondaqalish.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
46. http://threewordsmeaneverything.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
47. http://wanuriizatiey.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
48. http://www.fatindiana.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
49. http://nurfatihahhijau.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
50. http://hanazaty.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html





51. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
52. http://l-e-a-w-e-s-o-m-e.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
53. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
54. http://official-shahirasulaiman.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
55. http://narumihuda.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
56. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
57. http://undeniableethought.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
58. http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
59. http://dairisally.blogspot.com/2013/06/giveaway-ramadhan-by-kecik.html
60. http://akubudakcutez.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html


















NAK JOIN? CLICK --> S I N I

GA Ramadhan by KanvasDakwat

Mieza S | 7/22/2013 06:25:00 PM | 98Comments |

ENTRI TELAH DIGAM ! SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK ENTRI TERBARU :) 


Tak lama lagi ramadhan bakal menjelma. Amacam? Semua dah bersedia ke nak berpuasa? Nak bangun sahur? Tak sabar la. Dapat berbuka beramai-ramai dengan kawan-kawan. Maklumlah sekarang di perantauan. Menjadi seorang pelajar. Nak menimba ilmu demi ibu pertiwi. UiTM sentiasa dihatiku ~


Ok. Tak payah buang masa. Bersempena Ramadhan yang bakal tiba, kecik nak anjurkan satu GA. Kecik nak buat amal jariah sikit dengan seikhlas hati. 


Syarat-syarat :
Follow blog : K E C I K , click --> s i n i dan s i n i
Buat satu entri : GA Ramadhan by KanvasDakwat
Copy dan paste banner dalam entri berkenaan.
Backlink ke entri ini
WAJIB tinggalkan komen korang dekat entri i n i secara ikhlas dan LIKE satu kali !  :) 
Publish dan post link entri dalam ruangan komen di entri ini 


Hadiah  : Kain ela 4 meter untuk 2 orang *bersempena nak raya jadi kecik nak bagi korang kain untuk buat baju kurung :)

GA bermula pada hari ini dan tamat pada 22 Julai. *Sempat lah kalau korang nak tempah buat baju kan ? ^_^


S E N A R A I P E S E R T A

Nak TOPAP FREE x? Tekan -->   s i n i

TAMAT !! 


Friday, July 19, 2013

MINI GA RAMADHAN by DEDEQ

Mieza S | 7/19/2013 09:16:00 PM | 2Comments |


nak join? click --> s i n i





Giveaway Gempak Raya 2013

Mieza S | 7/19/2013 09:11:00 PM | 0Comments |

ADA 43 PEMENANG YANG BERTUAH !!

Hadiah - Hadiah Menarik :

1- Skirt Stylista
2- Cursor Bertema
3- Top
4 - Dress
5- Topup RM5
6- Novel Adam Dan Hawa
7- Pretty Little Badge
8- Instant Hijab 
9- Bag
10 - Tudung/Shawl
11- Tudung Nur Kasih
12- Earring
13- Nano white infinity trial cream
14 - Perfume
15- Shawl + Inner
16 - Hair Ribbon Clips
17- Gelang
18- Shawl
19-Topup RM5

BAYI DIHUMBAN DARI TINGKAT 5! BERKECAI KEPALA..'ANGKARA MANUSIA BERTOPENGKAN IBLIS'!!

Mieza S | 7/19/2013 09:02:00 PM | 14Comments |



Saya bukan perempuan yang baik-baik yang mampu menghafaz ayat didalam kalam Allah.
Saya bukan perempuan yang mampu menutup aurat dengan sempurna. 
Saya bukan perempuan yang tinggi dengan kasih sayang macam para ibu.
Saya bukan perempuan yang selayaknya menjadi seorang isteri kepada para-para zauj.
Saya bukan perempuan yang yang tinggi dengan didikan agama.
Saya bukan perempuan yang banyak ilmu agama.
Saya bukan perempuan yang sempurna memiliki segala kebaikan.

Saya cuma perempuan yang biasa-biasa.
Saya cuma perempuan yang tinggal dijalanan.
Saya cuma perempuan yang dibesarkan dengan didikan agama yang diajar oleh ibu bapa.
Saya cuma perempuan yang tak pernah memikirkan tentang masa depan bekeluarga.
Saya cuma perempuan yang inginkan kasih sayang anak-anak.
Saya cuma perempuan yang tak pernah terfikir akan dinikahi adam.
Saya cuma perempuan. 
Perempuan yang dalam perjalanan menjadi dewasa.
Dewasa dalam langkah kaki.
Kaki yang selalu tersungkur.
Tersungkur dalam kelam.
Kelam yang tak pernah bercahaya. 


// Seandainya tak pernah ada syarat untuk mengambil anak angkat yang sah , kalau lah , BAGI lah aku semua baby yang tak pernah berdosa tu dekat aku. Biar aku jaga. Aku sanggup berhenti belajar weyh ! ** Luahan hati aku. Hati aku nangis tengok ni. Kenapa lah bijak sangat otak awak. Buang baby ni. Awak tak rasa ke awak penat bawa dia ke sana sini, bila masa dia lahir awak buang dia. ? Awak tau tak, ape yang awak buat masa awak bawa  dia semua dia dengar. Awak tau tak dia nangis ? Nangis sebab mama dia buang dia? Awak tau tak saat awak bawak dia, dia bahagia. Sebab dia anggap awak bidadari yang akan jaga dia dekat dunia nanti? Dia tak sabar nak dilahirkan. Dia nak melihat wajah bidadari. Tapi apa awak buat? YA ALLAH. Seandainya Aku.. mampu .. 





"Bayi berkenaan dipercayai masih hidup sebelum dicampak. Dipercayai bayi itu dibawa seseorang ke tingkat lima pangsapuri berkenaan berdasarkan kesan darah yang ditemui di tangga bangunan itu. Penduduk yang menemui mangsa, Ahmad Azhari, 34, berkata ketika itu dia baru meletakkan keretanya di tempat letak kenderaan di bawah pangsapuri berkenaan. Menurutnya, ketika berjalan menuju rumahnya, dia melihat benda seakan-akan bayi terbaring di tepi tong sampah di atas jalan.

“Saya pada mulanya menyangka benda itu anak patung, namun pelik apabila melihat ada kesan darah. Saya kemudian berjumpa jiran yang berada berdekatan dan menyuruhnya memeriksa objek itu dan terkejut apabila mendapati ia mayat bayi,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian.

Jirannya, Mokhtar Ahmad berkata, ketika melihat mayat bayi itu dari dekat, hatinya amat tersentuh kerana terdapat kecederaan teruk pada kepala bayi itu. Tak sangka ada manusia tergamak melakukan perbuatan kejam ini,” katanya yang melaporkan kejadian itu kepada polis!



Segmen 'Do Follow Blog' by Hannan =)

Mieza S | 7/19/2013 08:16:00 PM | 0Comments |

GiveAway Sempena Bulan Ramdan By Era

Mieza S | 7/19/2013 08:00:00 PM | 0Comments |

Giveaway Seronoknya Berpuasa

Mieza S | 7/19/2013 07:14:00 PM | 0Comments |
nak join? click --> s i n i



I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com

Mieza S | 7/19/2013 07:08:00 PM | 1Comments |
nak join? click --> s i n i



Giveaway 10K Followers Mialiana.com

Mieza S | 7/19/2013 06:44:00 PM | 3Comments |

Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add  Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :
❤ Kerinchi MyKeledek | Fanpage
❤ Alycia | Fanpage
❤ Aida Hanafiah
❤ Amir Rofie | Google+
❤ Chekgu Skolah | Fanpage
❤ Anastasyea | Google+
❤ Sha Dhira | Fanpage
❤ Rafina Mimi | Fanpage
❤ Paly | Fanpage
❤ Dayang Deno | Fanpage
❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage
❤ Ieta | Fanpage
❤ Deq'Nyss | Google+
❤ Keyme Keymo | Google+
❤ Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :
❤ 1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
❤ 1 x Glutaking bernilai RM 150
❤ 1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
❤ 1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
❤ 1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
❤ 3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
❤ 1 x Teddy Bear bernilai RM 100
❤ 2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
❤ 1 x Wang Tunai RM 50
❤ 1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
❤ 1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
❤ 1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
❤ 3 x Doodle bernilai RM 10
❤ 2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
❤ 9 x Topup bernilai RM 10
❤ 4 x hadiah misteri bernilai RM50.00

 jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

Contest Mega Raya , Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!

Mieza S | 7/19/2013 12:01:00 AM | 2Comments |


nak join? click --> s i n i



korang boleh teka ?? Kalau korang hebat , meh tunjuk kehebatan dekat --> s i n i

Contest ini akan tamat pada 5 Ogos 2013 Jam 11.59 Malam. Selepas pada itu penyertaan akan di rijek bulat-bulat tanpa sebarang notis!!


SO GOOD LUCK !!! :)


Tuesday, July 16, 2013

TERIMA KASIH LANA !

Mieza S | 7/16/2013 12:02:00 AM | 6Comments |


Hai, selamat malam. Kecik baru habis meeting dengan KELAB PHOKUS UITM JOHOR CAWANGAN SEGAMAT :) Haishh. Ha alang-alang tu tolong lah sekali like gambar ni. Boleh ke idak? Tolong tau tolong tau. Nanti kecik tolong korang balik :p Hhehehe, Bantu membantu amalan mulia :D , gambar tu dekat --> s i n i . Thanx sahabat. Walaupun mata kecik dah terkatup sikit ni, tapi tetap juga nak gagahkan diri update entri  ni.


Esok kelas pagi pukul 8 pagi. Banyak kerja tertangguh. Slide-slide banyak tak siap. Tapi boleh wat rilek gua online kan. Haaa, nampak sangat tak fikir masa depan. Kecik kecik. Camni lah perangai kau dekat sini. -_-


Nampak tak perubahan blog kecik? Colour purple siot. Haaa comel tak? Ni semua hasil nukilan dari C i k L a n a . Serios berpuas hati gila. Pertama, nak puji sikap C i k L a n a yang selalu rendah hati. Setiap kali dia nak online blog kecik, mesti dia akan mintak permision dulu. Kedua, setiap kali dia online, apa yang dia nak ubah, dia akan tanya yang ni okay ke tak. Dia mesti test satu-satu. Mana yang kecik rasa okay. Selalunya kalau kita order edit template , kita bagitau ciri-ciri blog yang kita nak. Then, dia siap kan terus. Tapi hasil mungkin ada yang memuaskan. Mungkin ada yang tak memuaskan. Semua terletak pada pelanggan. Mungkin sebab tanak susahkan orang yang design tu, kita pun terima seadanya hasil kerja dia :))


Tapi Lana ni lain. Respect cara dia bekerja. Mungkin tak ramai macam dia kod. Sebab kene buat banyak kerja. Nak ubah  ni kena tanya  dulu. Sikit-sikit nak tanya, macam menyusahkan diri sendiri pulak kan? Apa pun C i k L a n a, hasil tangan awak sangat memuaskan kecik. C i k L a n a tersenarai dalam pilihan designer blog untuk kecik :D . Terima kasih sebab sudi menerima tempahan dari kecik :)


Korang jom terjah blog dia kat --> C i k L a n a

Monday, July 15, 2013

Giveaway Rahmatnya Ramadhan

Mieza S | 7/15/2013 07:14:00 PM | 0Comments |


nak join? click --> s i n i



Program Blogger !

Mieza S | 7/15/2013 05:35:00 PM | 9Comments |




Kalau korang perasan, bloglist kat belah kanan kecik ni dah berhabuk gila. Usang gila kod. Jadi kecik nak cari bloglist yang baru untuk Ramadhan kali ni :) Bloglist mungkin akan kekal sehingga bulan depan :p. Tamat pada 25 Julai 2013


Tak perlu bersusa payah nak buat entri atau apa  tah lagi kan. Korang cuma perlu click --> s i n i , TOLONG LIKE pic --> i n i dan tinggalkan link blog korang dekat ruangan komen enrti ini. Insyaallah kecik akan review beberapa blog yang terpilih  :)


Kecik jadi jeles pulak bila tengok blogger buat iftar tu. :'( Nangis tau. Huhuu, Nak jugak !! Tapi kecik malu lah. Yelah kecik ni kan tak sempurna macam orang lain. Kecik ni dah la lain dari orang lain. Jadi keyakinan diri tu jadi kurang sikit . Hmm, Weyh, nak join kod. Tapi fikir balik betapa ohsem nya blogger yang join dan netapa tingginya mereka dalam dunia blogging ni, lagi-lagi lah malu kod. Awak  ni newbie je :( Lagi banyak kekurangan. Nak join macam, haishh., Layak tak layak tak.


Kecik harap kalau kecik join event-event untuk blogger ni tade r nak memandang kecik ni serba kekurangan. Dan berharap pandangan tu sama je macam dekat orang lain.


Kecik juga berharap bersempena Aidilfitri yang bakal tiba ni akan ada la blogger yang akan menganjurkan mana-mana event untuk para blogger di sekitar Selangor. Kecik nak join SANGAT. Nak berkenalan dengan blogger lain dan juga mencari kekuatan bila berdepan dengan orang. Nak kenal depan-depan. Selama ni cuma kenal dari hasil penulisan je kan.


Kecik cuti sampai 11 haribulan. Hope ade lah aktiviti yang blogger yang kecik dapat join. Okay lah tu je kod. Siapa sudi nak menganjurkan event? Bagitahu kecik awal-awal tau !

Sunday, July 14, 2013

Segmen Hadiah Ramadhan by Diera Tekikushika

Mieza S | 7/14/2013 03:21:00 PM | 4Comments |



nak join? click --> s i n i

1. PRELOVED ITEM 

nombor 8


2. Selendang




Segmen : Blog Paly ajak tengok blog aku!

Mieza S | 7/14/2013 12:04:00 PM | 3Comments |


nak join? click --> s i n i

Sebab  kenapa korang perlu follow dan baca blog kecik : sebab kecik rasa dengan membaca tu korang akan mendapat sedikit ilmu walau tentang dunia hiburan. Sedikit sebanyak perkongsian dari hasil penulisan blogger lain akan dapat digunakan dalam pendebatan contohnya. Betul tak? Nak kata blog kecik lawa idak le. Blog simple je. Tapi mungkin ada sedikit perkongsian ilmu dalam setiap perkataan yang kecik gunakan. Contohnya memahami perkataan baru. Maklum lah kecik ni suka sangat pada bahasa. Kadang-kadang kecik suka meluahkan rasa dengan berpuitis. Jadi korang boleh lah nilai hasil penulisan kecik. Kan? :)

Segmen 3 Doodle

Mieza S | 7/14/2013 11:58:00 AM | 2Comments |

nak join? click --> s i n i

Saturday, July 13, 2013

Lucky Giveaway By Jaja

Mieza S | 7/13/2013 09:55:00 PM | 0Comments |

nak join? click --> s i n i


Qi Razali Sahkan Nelydia Senrose Kekasihnya

Mieza S | 7/13/2013 08:41:00 PM | 3Comments |





PETALING JAYA: Pengacara program Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM), Qi Razali akhirnya membuat pengakuan secara sah iaitu sedang menjalinkan hubungan cinta dengan pelakon Nelydia Senrose walaupun sebelum ini menepis gosip tersebut.
Qi atau nama sebenarnya Qushairi Razali, 35, berkata, kematangan dan sikap kelakar Nelydia, 19, membuatkan persahabatan mereka bertukar menjadi serius iaitu sebagai pasangan kekasih selain mereka berkongsi banyak minat sama.

“Sebelum ini hubungan kami memang hanya kawan tetapi sekarang ia telah menjadi cinta. Saya mengakui, Nelydia adalah kekasih saya.

“Bagaimanapun biarlah percintaan ini berjalan dengan perlahan-lahan kerana saya tidak mahu kegagalan dahulu berulang,” katanya kepada mStar Online.

Qi sebelum ini pernah menjalinkan hubungan cinta dengan penyanyi Yunalis Zarai atau Yuna sebelum berpisah secara baik untuk membawa haluan masing-masing.

Yuna kini berada di Amerika Syarikat untuk mengembangkan kerjaya dan akan melancarkan album terbaharunya pada Oktober depan.






Dalam perkembangan sama, Qi berkata, dia berhasrat untuk tidak bercinta terlalu lama dan meletakkan tempoh masa selama dua tahun untuk mereka mengenali hati budi masing-masing.
Jelas Qi, pada usianya sekarang keinginan untuk mempunyai keluarga sendiri semakin menebal sehinggalah dia membuat keputusan menjadikan Nelydia sebagai kekasih sebelum diangkat menjadi isteri.
“Bagaimanapun saya tidak mahu terburu-buru kerana kerjaya Nelydia pun sedang meningkat dan biar dia tumpu kepada kerjayanya dahulu.
“Cuma perancangan saya tidak mahu bercinta terlalu lama kerana usia saya pun bukannya muda lagi,” jelasnya.
Tambah Qi, dia juga ada beberapa kali berjumpa dengan keluarga kekasihnya itu dan selesa dengan kematangan wanita berkenaan walaupun dia masih muda.
Dalam perkembangan lain, Qi berkata, dia kini sibuk dengan penggambaran JJCM untuk edisi bulan Ramadan sebelum terbang ke Argentina bagi penggambaran musim terbaharu program Art Attack pada 18 Julai depan.


// sumber : hotfm

Sebarkan Semangat Ramadhan Bersama Coca-cola

Mieza S | 7/13/2013 06:49:00 PM | 1Comments |


Di sepanjang Ramadan ini, jom sebarkan semangat Ramadan bersama Coca-Cola dan Hot FM. Kongsikan juadah iftar bersama mereka yang sibuk bekerja seharian dan masih pulang menyediakan hidangan untuk berbuka puasa (seperti ibu anda, kakak anda, cikgu anda atau rakan sekerja anda), dengan mencadangkan kawasan kejiranan mereka dan beritahu kami mengapa anda mencadangkannya.

Coca-Cola bersama Penyampai Hot FM akan mengunjungi 8 kawasan terpilih untuk mengedarkan juadah iftar di dalam 'mangkuk tingkat eksklusif' bersama minuman Coca-Cola yang sejuk dan menyegarkan ketika berbuka puasa bersama keluarga.

8 penyertaan paling kreatif akan berpeluang bersama-sama mengedarkan juadah iftar di kawasan kejiranan yang dicadangkan dan menerima RM 500 duit raya.

Bukan itu aje, 50 penyertaan bertuah akan menerima barangan eksklusif Coca-Cola dan 15 penyertaan menarik akan berkongsi penyertaan mereka di udara bersama Hot FM Jam.

Sebarkan Semangat Ramadan Anda...

*Tertakluk kepada terma dan syarat.





edatangan Ramadan sememangnya dinantikan kerana ia adalah bulan yang mulia dan penuh barakah. Umat Islam seluruh dunia yang berpuasa mengambil keberkatan bulan Ramadan untuk mengeratkan hubungan sesama keluarga, teman dan jiran tetangga dengan berbuka puasa bersama-sama di masjid, surau, rumah kebajikan dan rumah anak-anak yatim. Ramadan adalah bulan untuk memberi dan berkongsi terutama sekali dengan mereka yang kurang bernasib baik.  Ia juga adalah bulan yang mencetus sinar persaudaraan. Coca-Cola sentiasa memainkan peranannya di setiap Ramadan dengan menyebarkan semangat Ramadan dan berkongsi kesegarannya.

Coca-Cola amat menggalakkan kita saling memberi dan berkongsi kerana Coca-Cola percaya, ini akan lebih merapatkan hubungan dan memungkinkan  terbinanya satu jalinan baru. Kekeluargaan dan persaudaraan adalah perkara utama yang Coca-Cola sering titik beratkan. Bagi Coca-Cola, silaturahim yang terjalin adalah lebih bermakna bila dirai bersama semua.

Ramadan adalah bulan dimana kita digalakkan bersedekah dan berkongsi rezeki. Hanya beli 4 botol mana-mana jenama yang mengambil bahagian dan dapatkan bekas makanan Lock&Lock bernilai RM26.90. Kini anda lebih mudah untuk berkongsi juadah bersama keluarga, jiran tetangga atau mereka yang memerlukan.

Bersama-samalah kita menyebarkan semangat dan kebaikan di bulan Ramadan yang mulia ini. 



Tuhan - Fixi

Mieza S | 7/13/2013 06:04:00 PM | 7Comments |


Hai. Selamat petang. So, macam mana puasa hari ni u all? Dah fikir nak masak apa? Wahh. Seronok lah awak boleh masak. Hahahha. Semalam kecik tido sorang-sorang je tau dalam bilik. Lagi 3 prang roommate semua balik kampung. Berpuasa bersama family diorang. Ahad baru rumah kembali meriah seperti sedia kala. Meruntun je hati bila anak-anak semua tak ada kat rumah. *Kecik jadi mama diorang. Hhehee.


Hmm, Sedih tau. Semalam rasa macam nak nangis. Dah lah senyap. Call member nak ajak borak semua tak ada masa. Yelah, untuk kecik je tak ada  masa kan? Tau lah kecik ni bukan sesiapa. Hahhaa. Ayat sentap mak. Dah tiga hari berturut-turut kecik habiskan masa membaca novel. Bukan sebab novel tu tebal sangat. Tapi sebab malas nak habiskan. Kalau habiskan cepat sangat, esok-esok dah tak ada bahan bacaan lagi.


Actually masa kecik balik rumah haritu, kecik pergi kedai buku dekat seksyen 19, Shah Alam. Sapa pernah pergi? Yeah, kita geng. Kecik nampak diskaun 20%. Bak hang. Bukan senang tau. Kecik nak beli dua novel sebenarnya. Tapi masa tu tak dak duit pulak. Mampu beli satu jela.



Ini lah novel yang kecik maksudkan tu. Keluaran Fixi. Majoriti ramai yang suka baca novel cinta dan berharap apa yang ada pada srip novel tu berlaku dalam hidup diorang. Betul tak apa yang kecik cakap? Ni fakta. Pernah sekali tu ada budak sekolah update status cakap "Eaa mesti best kan kene rogol ? Lepas tu dapat cinta sejati". Kan nampak ke tak?



Cerita melayu sekarang macam apa tah. Pemikiran mereka pulak semua nya tak matang. Cuma nampak tang baagia je. Tang derita?? Okay bersambung pasal novel yang kecik beli.


Tajuk novel :  TUHAN. Penulis : Hasrul Rizwan seorang penghidap coulrophobia merasakan badut tidak pernah lawak tetapi menakutkan. Meletakkan dirinya sebagai seorang pencerita dan bukanlah penulis.


Kalau korang pernah baca mana-mana buku cerita under publisher Fixi, seriOs korang tak akan pernah berhenti untuk baca lagi cerita lain. Salah satu keistimewaan pasal buku-buku Fixi yang tak ada pada buku lain ialah, tajuk buku tu cuma satu perkataan. Kadang-kadang perkataan yang digunakan mungkin jarang dilihat atau mungkin langsung tak pernah dengar. Dari situ kita akan tahu sedikit sebanyak perkataan perkataan baru.


Mungkin ada yang cakap buku Fixi ni kebanyaakkan nya menggunakan perkataan lucah dan seumpamanya. Mungkin betul. Abaikan lah yang tu. Yang tak elok nak ambil, yang elok tak nak pulak ambil kan? Waktu kecik baca buku Tuhan ni, kecik macam ada dalam buku tu. Imaginasi melebihi batasan. Hahha. Seronok tau. Ni kecik serta kan sedikit sinopsis yang tersedia pada belakang buku tersebut.


"Dunia hampir musnah. Adam dan Akhil yang ditugaskan membunuh orang murtad telah melarikan diri ke utara setelah tugas terakhir mereka.

Johari, lelaki kurier yang ditembak oleh Akhil kerana murtad, ditemui masih hidup oleh Profesor Rahman yang cuba menyelamatkan populasi manusia. Johari dibawa merentas masa bersama seorang perempuan bernama Sarah ke sebuah planet asing untuk diciptakan klon daripada genetik mereka. Ratusan tahun Johari tertidur beku sehinggalah tersedar dan mendapati dirinya telah diklonkan sehingga mencapai ribuan klon yang berwajah seirasnya.

Ketakutan membawa Johari bertemu dengan klon bernama Ben yang turut membantu Johari pulang ke Bumi. namun Komander Borga yang gila kuasa memburu mereka untuk dibunuh.

Didunia yang mencium kiamat, ada yang lari dari Tuhan, dan ada juga yang menjadi Tuhan !  "


Aamacam, ? Apa pendapat korang? Best tak? Dalam buku ni ada diselitkan pasal zombie. Pengajaran dari cerita ni kita semua ada Tuhan yang mentadbir alam. Tuhan lah yang menjadikan apa yang ada disekeliling kita. Percaya Qada dan Qadar Allah. :)

Ramadhan Giveaway by ZZ

Mieza S | 7/13/2013 04:03:00 PM | 4Comments |


nak join? click --> s i n i



Senarai pemenang Segmen Topap by Kanvasdakwat

Mieza S | 7/13/2013 02:50:00 PM | 8Comments |
















Nota : Tahniah diucapkan kepada para pemenang. Yang tak menang tu mungkin tak ada rezeki. Cuba lain kali pulak ye :) . Sekali lagi terima kasih sebab sudi jadi sebahagian peserta segmen ni ^_^ Semua pemenang diminta memberi maklumat seperti link blog , dan jenis rangkaian no tepon apa yang korang guna disini --> S I L A T E K A N


Senarai Peserta Segmen Topap by KanvasDakwat

Mieza S | 7/13/2013 02:36:00 PM | 1Comments |


1. http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
2. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
3. http://farraanuar.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
4. http://arnilala.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
5. http://rainyshiningshinee.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
6. http://anaktayah.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
7. http://chumudshumeii.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
8. http://cowament.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
9. http://threewordsmeaneverything.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
10. http://wanuriizatiey.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html



11. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
12.  http://ilovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
13. http://diariesgadhissepet.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
14. http://cahayasirius.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
15. http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
16. http://lienliedot.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
17. http://cuteandadorable-is-sugarmeow.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
18. http://gulahatisueriram.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
19. http://sericullen.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
20. http://hanazaty.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html



21. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
22. http://www.fatindiana.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
23. http://official-shahirasulaiman.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
24. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
25. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
26. http://tempoyakduriangoreng.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
27. http://kakijoin.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
28. http://undeniableethought.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvas-dakwat.html
29. http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
30. http://www.syuhadasalleh.my/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html



31. http://inspiritdays.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
32. http://neddyslife.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
33. http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/06/ga-ramadhan-by-kanvasdakwat.html
34. http://umikasum.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
35. http://akubudakcutez.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
36. http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/06/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
37. http://www.jiakreatifelt.com/2013/07/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
38. http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/07/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
39. http://sayasyiera.blogspot.com/2013/07/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
40. http://zeirah-snoworld.blogspot.com/2013/07/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html



41. http://anewdaaay.blogspot.com/2013/07/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
42. http://superdeestorie.blogspot.com/2013/07/segmen-topup-by-kanvas-dakwat.html
43. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2013/07/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
44. http://the-dreammiracle.blogspot.com/2013/07/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
45. http://norvanida.blogspot.com/2013/07/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
46.  http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/07/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html
47. http://peloporpropaganda.blogspot.com/2013/07/segmen-topap-by-kanvasdakwat_11.html
48. http://currentemotion.blogspot.com/2013/07/segmen-topap-by-kanvasdakwat.html


Nota : Alhamdulillah. Setelah ditambah tolak, seramai 48 orang peserta telah mengambil bahagian dalam Segmen Topap yang dianjurkan kecik tempoh hari. Kecik dah bw dan follow semua peserta. Diharapkan selepas ni kalau kecik buat segmen atau contest, ramai-ramai lah join ye :) Terima kasih pada semua yang join. Update pemenang akan diumumkan sebentar saja lagi. Rajin-rajin lah bw dan follow semua peserta k ? :) 

Segmen Topap by KanvasDakwat

Mieza S | 7/13/2013 01:15:00 PM | 51Comments |
TAMAT 



Syarat - syarat :) 
1. Follow blog K E C I K
2. Buat satu entri bertajuk : Segmen Topap by KanvasDakwat
3. Copy paste gambar kat atas tu dan backlink ke entri yang korang buat
4. Click --> s i n i , DAN s i n i 
5. Publish dan hantar entri korang ke ruangan komen di entri ini 
   6.  WAJIB tinggalkan komen korang dekat entri i n i dengan IKHLAS dan LIKE satu kali!  



Hadiah : Topap Rm5x5 (maxis/celcom/digi) . 

Bermula pada 22/6/2013 sehingga 13 Julai 2013

NAK kain pasang secara PERCUMA? Tekan --> s i n i





© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.